Mahkeme ucuz ekmeğe izin vermedi: Haksız rekabet!

Mahkeme, piyasaya oranla daha ucuza ekmek satan market işletmecisinin yaptığını 'haksız rekabet' olarak niteleyerek, indirimli fiyattan satışı yasakladı.

Mahkeme ucuz ekmeğe izin vermedi: Haksız rekabet!

Antalya’da fırın ve marketlerde 1 lira olan ekmeği 75 kuruştan satarak “haksız rekabete yol açtığı öne sürülen market işletmecisi hakkındaki dava karara bağlandı. Mahkeme market işletmecisinin haksız rekabete yol açtığı için söz konusu fiyattan satış yapmasına izin vermedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Antalya Şubesi, fırın ve marketlerde 1 liraya satılan ekmeği 75 kuruşa tüketiciye sunarak haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Kepez ilçesi Teoman Paşa Mahallesi’nde market işletmecisi Ragıp Şahin hakkında dava açtı.

“87 KURUŞUN ALTINDA SATAMAZ”!

Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada dosyaya sunulan bilirkişi raporunda, ekmeğin ortalama maliyetinin 87 kuruş olduğu ve bu fiyatın altında satılmasının uygun olmadığı bildirildi.

“HAKSIZ REKABET”

Bunun üzerine mahkeme, “Davalının ekmeği ortalama maliyet fiyatı altında satış yapmaktan ibaret eyleminin, haksız rekabet olduğunun tespiti ve haksız rekabetin menine” karar verdi. Kararda istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

Market işletmecisinin avukatı ise mahkemenin aleyhlerinde verdiği kararla ilgili bir üst mahkemeye temyiz başvurusunda bulunacaklarını söyledi.