Mahkeme öldükten sonra tahliye kararı verdi

Edirne F Tipi hapishanesinde tutuklu bulunan ve SEGBİS'le bağlandığı duruşmasında kalp krizi geçirip yaşamını yitiren İbrahim Akbaba hakkında tahliye kararı verildiği ortaya çıktı.

Mahkeme öldükten sonra tahliye kararı verdi

Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Hapishanesi’nden Mardin’de görülen dava duruşmasına SEGBİS’le bağlandığı sırada kalp krizi geçirip, sonrasında hayatını kaybeden İbrahim Akbaba (70) hakkında tahliye kararı verildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda Ahmet Kanbal’ın haberine göre; bir buçuk yılı aşkın zamandır Edirne F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan 70 yaşındaki ağır hasta tutuklu İbrahim Akbaba, önceki gün Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı sırada kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Akbaba’nın cenazesi, dün memleketi Mardin’in Kızıltepe ilçesinde getirilip, son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzde 90 engelli raporuna rağmen tahliye edilmedi

İleri derecede diyabet hastası olan Akbaba, daha önce açık kalp ameliyatı geçirmiş ve yine hastalığı nedeniyle bir bacağı kesilmişti. Yüzde 90 engelli raporu bulunan Akbaba, 2017 yılının Temmuz ayında TIR şoförlüğü yaptığı sırada yolda otostop yapan kişileri aracına aldı. Yapılan yol kontrolü sırasında haklarında yakalama kararı bulunan bu kişilerle birlikte gözaltına alınan Akbaba, tutuklanarak hapishaneye konuldu. 6 Kasım 2017’de ring aracı ile Edirne F Tipi Hapishanesi’ne sevk edildi.

Tutukluluğun 9’uncu ayı olan geçtiğimiz Mart ayında ilk kez hakim karşısına çıkan Akbaba ve sonrasında görülen diğer iki duruşmada da ilerlemiş yaşına, hastalıkları ve engelli raporuna rağmen tahliye edilmedi.

Öldükten sonra tahliye kararı verildi

Akbaba, önceki gün görülen 4’üncü duruşmasına SEGBİS ile bağlandığı sırada kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Akbaba, yapılan tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Devam eden duruşmada ise, Akbaba hakkında tahliye kararı verildiği öğrenildi.