Macron'dan Sırbistan'ın AB üyeliğine 'şartlı evet'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2025 yılına kadar Avrupa Birliği müzakere programında karar verilen konular yerine getirilmediği takdirde Sırbistan'ın Avrupa Birliği'ne üye olamayacağını belirtti.

Macron'dan Sırbistan'ın AB üyeliğine 'şartlı evet'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2025 yılına kadar Avrupa Birliği müzakere programında karar verilen konular yerine getirilmediği takdirde Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne üye olamayacağını belirtti.

Macron ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Elysee Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Sırbistan’ın AB üyeliği için çözülmesi gereken konularda bu ülkeye yardım etmek istediğini dile getiren Macron, “Bu tarihi otomatik kriter olarak görmemiz gerektiğini düşünmüyorum. 2025 yılına kadar programda karar verilen konular hakkında hiçbir şey yapılmadığı takdirde, Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne girme şansı yok.” ifadesini kullandı.

Macron, Sırbistan’ın AB’ye üyelik müzakerelerinin etkili olması temennisinde bulundu.

“2025 yılında her şey planlandığı gibi yapılmış olursa evet” diyen Macron, yakın zamanda Sırbistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.