Macar Hükümetinden "Soros'u Durdur" yasası

Macaristan hükümeti, yasa dışı göçü engellemek için “Soros’u durdur” isimli kanun tasarısı hazırladı. İçişleri Bakanı Sandor Pinter ve Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, bakanları kurulunda sığınmacı krizi ile mücadele kapsamında alınan kararları basın toplantısında açıkladı. Macar hükümetinin yasa dışı göçle mücadele kapsamında yeni kanun tasarısı hazırladığını belirten Pinter, bu kapsamda, yurt dışından maddi destek alan ve... View Article

Macar Hükümetinden

Macaristan hükümeti, yasa dışı göçü engellemek için “Soros’u durdur” isimli kanun tasarısı hazırladı. İçişleri Bakanı Sandor Pinter ve Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, bakanları kurulunda sığınmacı krizi ile mücadele kapsamında alınan kararları basın toplantısında açıkladı.

Macar hükümetinin yasa dışı göçle mücadele kapsamında yeni kanun tasarısı hazırladığını belirten Pinter, bu kapsamda, yurt dışından maddi destek alan ve yasa dışı göçü destekleyen kuruluşlara yüzde 25 vergi getirilmesinin ve Macar vatandaşlarının Schengen sınır bölgesine 8 kilometreden daha fazla yaklaşmamasının sağlanacağını ifade etti.

Pinter, kanun kapsamında, yasa dışı göçü destekleyen yabancı uyruklu kişilerin Macaristan’a girişlerinin de yasaklanmasının mümkün olacağını söyledi. Hükümet Sözcüsü Kovacs de kanun tasarısının detaylarının yarın medyayla paylaşılacağını belirterek, “Hükümet ‘Soros’u durdur’ kanun tasarısını hazırladı.” şeklinde konuştu.

Macar asıllı Amerikalı iş adamı George Soros’un Macaristan’a girişinin yasaklanması ile ilgili soruya Kovacs, “Eğer George Soros’un da böyle bir iş yaptığı ortaya çıkarsa, (yasa dışı göçü organize ettiği) o zaman kurallar onun için de geçerli olacaktır.” dedi.

Macar hükümeti ve Soros krizi

Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, Soros’u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yılda 1 milyon sığınmacıyı Avrupa’ya taşımaya çalışmakla suçluyor. Macar hükümeti, ülke genelinde Soros karşıtı kampanya da başlatmıştı.