Maaşları ödenmeyen maden işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı

Amasya Merzifon'da maden ocağında çalışan 3 işçi, maaşlarını ödemeyen patronlarını protesto etmek için işletmenin çatısına çıktı. 

Maaşları ödenmeyen maden işçileri çatıya çıkarak eylem yaptı

Amasya Merzifon’da maden ocağında çalışan 3 işçi, maaşlarını ödemeyen patronlarını protesto etmek için işletmenin çatısına çıktı.

Özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında, maaşlarını düzenli olarak alamayan işçiler çatıya çıkıp slogan atarak işletmeyi protesto ettiler.

İşçilerden Fatih Boz, 5 yıldır ücretlerini düzenli alamamaları ve diğer sosyal haklarının verilmemesi dolayısıyla mağdur olduklarını anlatarak, seslerine kulak verilmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi için de çatıya çıkma eylemi yaptıklarını aktardı.

Merzifon Kaymakamı:Çatıya çıkmak çözüm değil

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, protestoya ilişkin yaptığı açıklamada “Bir şekilde durumu çözmek lazım. Bu süreçte kimsenin canı yanmasın, bir sıkıntı olmasın. Çatıya çıkmak işi çözecek mi? Yetkili bütün makamlarla tekrar görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sendikadan açıklama

Türkiye Maden-İş Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şubesi Başkanı Cemil Güven ise geçen yıllarda işçilerin maaşlarını düzenli alamadıklarını, iş sağlığı ve güvencesinin yanı sıra sosyal hakların da olmadığını savunarak, işçilerin kredi, market gibi borçlarını ödeyemez duruma geldiğini söyledi.