Lisenin 'proje'si: Seccadem yanımda namazım aklımda

Çankırı'da bir lisede "proje" adı altında "Seccadem yanımda namazım aklımda" adlı çalışma İl Milli Eğitim'in resmi sayfasında yer aldı.

Lisenin 'proje'si: Seccadem yanımda namazım aklımda

Çankırı’da bir imam hatip lisesinde “proje” adı altında ve “namazı sevdirme kampanyası” kapsamında tuhaf bir çalışmaya imza atıldı.

“Seccadem yanımda namazım aklımda” adlı “proje”, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sayfasından da duyuruldu.

Şehit Uğur Kadir Işık Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetici ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “proje”nin amacı “namazın önemini kavratmak ve bu ibadeti sevidrmek” olarak tanımlandı.

Öğrencilerin “proje”yle birlikte, seccadelerini sürekli yanlarında taşıdıkları için namaza karşı daha duyarlı bir hale geldikleri öne sürüldü.

Okul Müdürü Mustafa Aksoy ise “Farz olan ibadetimiz namazın öneminin kavratılması konusunda hazırlamış olduğumuz proje amacına ulaşmıştır.” derken,  “Öğrencilerimiz kendi emekleri ile hazırladıkları seccadeler ile namazlarına daha çok dikkat etmeye başlamışlardır. Proje sayesinde öğrencilerin namaz ibadetinin önemini kavramaları ve namazlarını severek vaktinde kılmaları bizleri çok memnun etmiştir. Projede emeği geçen herkese canıgönülden teşekkür ediyorum’ dedi.” ifadelerini kullandı.

İşte MEB’in sitesinde yer alan o “proje” ve ifadeler: