Lisede verilen sucuk partisindeki sucuklar merdiven altı çıktı!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in düzenlediği ve katılmayan öğrencilere hakaret ettiği sucuk partisindeki sucukların merdiven altı olduğu ortaya çıktı

Lisede verilen sucuk partisindeki sucuklar merdiven altı çıktı!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in düzenlediği ve katılmayan öğrencilere hakaret ettiği sucuk partisindeki sucukların merdiven altı olduğu ortaya çıktı. Fatih İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetimi sonucunda imha edilmesi istenen ve ardından imha edilen sucukların ne olduğu bilinmiyor.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in düzenlediği ve partiye katılmayan öğrencilere “Soytarılar”, “Şerefsizler” diye bağırdığı belirtilen sucuk partisindeki sucukların merdiven altı olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’den Yurdagül Uygun’un haberine göre, okulun yemekhanesini denetleyen Fatih İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yemekhanede bulunan 25 kilo sucuğun etiketsiz ve faturasız olduğunu tespit etti ve imha edilmesi yönünde rapor tuttu. Bunun üzerine de sucuklar imha edildi. Bahsi geçen sucukların ise Necati Yener’in skandal partide kullandığı sucuklar olduğu ortaya çıktı.

TEHDİT VE HAKARET BELGELENDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Cağaloğlu Anadolu  Lisesi velileri, “Tüm Türkiye okulumuzu, sucuk partisi ve okul müdürü tarafından çocuklarımızın tehdit ve hakarete maruz kalmasıyla tanıyor. MEB müfettişleri hakaret ve tehdit olayının gerçekleştiğini rapor ettiler” dedi.

Soruşturmanın sükunetle sonuçlanmasını ve ilgili kurumların çocukların maruz kaldığı tehdit ve hakaret için gereğini yapmalarını beklediklerini belirten veliler, “Bu arada maalesef çok daha büyük ve trajik bir konu gündeme geldi. Okul pansiyonunda kalan yatılı çocuklarımızın ve gündüzlü çocuklarımızın, dönem başında ücretini ödeyerek kullandığı yemekhanenin, Fatih İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerince denetlenmesi sonucu, yemekhanede bulunan 25 kilo sucuğun etiketsiz ve faturasız olması sebebiyle imha edilmesi yönünde bir rapor tuttuğunu ve akabinde idarece imha edildiğinin beyan edildiğini öğrendik. Bahsi geçen sucuklar,bizzat okul idaresinden edinilen bilgiye göre okulda müdür tarafından düzenlenmek istenen ve öğrencilerin katılmayı reddetmesi sonucu maruz kaldıkları sözlü taciz ve tehditle skandala dönüşen sucuk partisinin sucuklarıymış” diye konuştular.

SUCUKLARI BİR VELİ BAĞIŞLAMIŞ

Bu sucukların bir veli tarafından bağışlandığını anlatan veliler şöyle devam etti: “Üzerinde üretim yeri, üretim tarihi, içeriği ve son kullanım süresi yazması gereken etiketleri olmayan ve faturası bağışçısı tarafından dahi ibraz edilemeyen bu sucukların, okul yemekhanesine kabul edilmesi, çocuklarımızın bunları yemesi için taciz edilmesinden daha büyük ve trajik bir skandaldır. Yemekhaneye gıda maddesi satın alımından sorumlu olan okul idaresinin, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atan bu ihmali biz velileri dehşete düşürmüş ve bu konudaki güvenimizi sarsmıştır.

Bu sebeple gıda alımlarını denetlemesi gereken, İstanbul Valiliğine, İstanbul il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Fatih Mal Müdürlüğüne, İstanbul Defterdarlığına ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne dilekçelerimizle başvurumuzu yaptık. Okulumuz yemekhanesi için yapılan harcamaların usulüne uygun bir denetimden geçip geçmediğini,alımların kontrol edilip edilmediğini bilmek biz velilerin hakkıdır.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/11/lisede-mudur-teroru-sucuk-partisine-katilmayan-ogrencilere-hakaretler-yagdirdi-tehdit-etti/