Lavrov: Türkiye’yle anlaşma sağladık

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'de terörist tehlikesini ortadan kaldırmak için birliklerimizin koordinasyonu konusunda mutabakata vardık" açıklamasında bulundu.

Lavrov: Türkiye’yle anlaşma sağladık

Üst düzey Türk heyetle Moskova’da gerçekleştirilen görüşmenin sonrasında Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan, “Amerikan askerlerinin Suriye’den çıkması ardından sahada yapılacak koordinasyon konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardık” açıklaması geldi.

Moskova’da Türk dışişleri ve savunma bakanları ile istihbarat başkanlarının katılımı ile yapılan üst düzey görüşmelerin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmelerde ABD askerlerinin çekilmesi ardından Suriye’de oluşan yeni durumu ele aldıklarını söyledi.

Lavrov şöyle devam etti: “Yeni şartlar altında (Suriye’de) sahada bulunan Rus ve Türk askeri temsilcilerin, bu ülkedeki terör tehdidini nihai olarak sonlardırma amacıyla adımlarını nasıl koordine etmeyi sürdüreceklerine ilişkin anlaşmaya vardık.”

Suriyeli mültecilerin durumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Lavrov, “Mültecilerin ülkelerine dönmeleri için gerekli koşulların sağlanması konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırma konusunda mutabakata vardık” ifadelerini kullandı.