Lavrov Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi’de düzenlenecek olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lavrov Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Soçi’de düzenlenecek olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, Kongre’nin asli amacının Cenevre sürecinin işleyişini sağlamak olduğunu ifade etti.

Suriye Müzakereler Komisyonu heyet başkanı Naser el-Hariri ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı, “Soçi kongresinin temel amacı, Suriyeli taraflar arasındaki diyalogun Suriye halkının uzun zamandır beklediği sonucu vermesi için BM nezdindeki Cenevre sürecinin işleyişini sağlamak” diye konuştu.

Sputnik’in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kongreye katılımcı listesinin oluşturulmasıyla ilgili olarak ise, “Soçi kongresine davet edilenler listesini öyle biçimlendirmeye çalıştık ki, Suriye hükümeti ve muhalefetini toplumun tüm temsilcilerini tek çatı altında toplama amacına varılsın” diye konuştu.

Suudi Arabistan’ın Suriye’deki “muhalefeti” birleştirme çabalarını desteklediklerini de ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, “Suriyeli taraflar arasındaki diyalogun ve Suriye’nin geleceğiyle ilgili kalıcı görüşmelerin başlamasının, tüm Suriyelilerin bu ülkenin topraklarındaki terör tehdidinin kökünü sonuna kadar kazıma çabalarını birleştirmesine izin vermesini umuyoruz” dedi.