Silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Genel Başkanı hayatını kaybetti

Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan'a silahlı saldırı gerçekleştirildi. Karacan'ın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Genel Başkanı hayatını kaybetti

Lastik-İş Sendikasının Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan lastik fabrikasına ziyarete gittiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Abdullah Karacan ile birlikte ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Ağır yaralanan Abdullah Karacan ve yanındaki kişi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karacan ile birlikte henüz ismi öğrenilemeyen iş yeri temsilcisi de vücutlarına aldığı kurşunlarla yaralandı. Ağır yaralı Karacan ve diğer kişi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Abdullah Karacan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Sedat U. emniyete götürüldü.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da olay yerine gelerek inceleme yaptı.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olayda Abdullah Karacan’ın yaşamını yitirdiği, sendikanın mali sekreteri Mustafa Sipahi ile sendika temsilcisi Osman Bayraktar’ın  isehayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı ve aynı hastanede tedavi altına alındığı aktarılrken şunlar kaydedildi:

“Yapılan olay yeri incelemesi ve tahkikatlar neticesinde, şahsın (şüpheli) fabrikada işçi olarak çalışan S.U olduğu, iş yerindeki görev yeri değişikliği nedeniyle sendika yetkilileri ile tartışma yaşadığı, çıkan kargaşa sırasında Genel Başkan Abdullah Karacan’a ait taşıma ruhsatlı silahı alarak olayı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Şüpheli S.U olayda kullandığı silahla bindiği ticari taksiyle kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanmıştır. Olayla ilgili çok yönlü tahkikat devam etmektedir.”