Kutlamalara engel olmak için yürüdüler!

Dünya dün akşam yeni yıla girerken, Sivas'ta gericiler mehterli yürüyüş düzenleyerek "Amacımız insanımızı bu kutlamalardan vazgeçirmek" dedi.

Kutlamalara engel olmak için yürüdüler!

Her yılbaşı öncesi ülkenin bir çok yerinde şişme Noel Baba bıçaklayarak kutlamaları ‘protesto’ eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) isimli gerici kuruluş, Sivas’ta ‘Amacımız kutlamalara engel olmak’ diyerek mehter takımı ile yürüyüş düzenledi.

AGD Sivas Şubesi tarafından yılbaşı kutlamalarına ‘alternatif’ olarak her yıl düzenlenen Mekke’nin Fethi programı öncesi ‘Müslüman yılbaşı kutlamaz’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşte yılbaşı kutlamalarına tepki gösterildi. Mehter takımının da katıldığı yürüyüşte bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Çeşitli sloganların da atıldığı yürüyüş 4 Eylül Spor Salonu önünde sona erdi.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bülent Şimşek, Mekke’nin fethini kutlamak için yürüyüş düzenlediklerini belirterek, “Bu yürüyüşteki amacımız hem insanımızın hem de Sivaslı hemşehrilerimizin yılbaşını kutlamalarına engel olmak, bu kutlamalardan vazgeçirmek. Aynı şekilde Mekke’nin fethini kutlayarak bu geceyi daha mübarek kılmak” dedi.

Konuşmanın ardından grup Mekke’nin Fethi’nin yapılacağı salona geçti.