Dış mihrak!

ABD ile stratejik müttefikiz diyenler acaba nerede? Alman şirketlerine ülkemizi açan, 3. Havalimanı hizmetlerini Alman şirketlerine pazarlayanlar uzayda mı yaşıyor?

Yazılıp çiziliyor, neredeyse her gelişmenin arkasında bir dış mihrak edebiyatı yapılıyor. İn midir, cin midir? Kimdir bu dış mihraklar diye kimse de ağzını açıp tek bir laf etmiyor. Özellikle düzen, işine gelmediği her gelişmenin altında dış mihraklar var deyip, kulp takmanın yolunu yapıyor.

Dış mihraklarla iş yapanlar, içli dışlı olanlar, sessizliğe bürünüyor. Özellikle patronlar…

Dış mihraklarla siyaseten aynı şeyi düşünenler, dış mihrak edebiyatı her gündeme geldiğinde, bıkkınlık verdiniz komplo teorilerinden diyerek, hiç değilse daha dürüst oluyorlar. AKP’nin “dış mihraklar”ı gündeme her getirdiğinde, bu kesim, alaycı yazılara başlıyor…

AKP mi? İşine geldiğinde “uluslararası toplumla işbirliği” işine gelmedi mi “dış mihrakların parmağı”…

Ülkemizin yarısının, yani milyonlarca yurttaşın bizzat katıldığı, destek verdiği, yanında durduğu Gezi’ye de şimdi moda oldu dış mihraklar kulbu takmaya… Ama Türkiye tarihinin en büyük halk direnişine bu kadar ucuz ve basit bir gerekçeyle kulp takmak kolay değil!

Ama biz gelelim bu dış mihrakların kim olduğuna…

Dış mihrakların, adı üzerinde ülkemiz dışında kaynağı, ülkemiz içinde uzantıları var. Amaçları belli. Kârlarını korumak, daha fazla pay almak, siyasi ve ekonomik olarak çıkarlarını gözetmek, kendi egemenlik alanlarını artırmak ve sürdürmek… Her yolu denerler. Önce işbirlikçileri üzerinden. Olmazsa dışarıdan ekonomik tetikçilik de yapar, siyasi müdahalede de bulunurlar. Bunlar da işe yaramazsa askeri müdahaleden bile çekinmezler…

Örneğin NATO bir dış mihraktır. Ülkemizin çıkarlarıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Türkiye’yi “Sovyetlere karşı koruyoruz” dediler, Sovyetler çözüldü ancak NATO çözülmedi. Şimdi de Karadeniz’de, Balkanlar’da, Ortadoğu’da Amerikan emperyalizminin çıkarlarını koruyor. Attığı her adım ülkemiz açısından zarar!

Örneğin bizzat ABD emperyalizmi dış mihrak! Ülkemizde ABD emperyalizmi üsleri duruyor. ABD emperyalizminin kuyruğunda güya “ılımlı İslamcılık projesi” ekseninde Ortadoğu’nun bölünüp parçalanmasına hizmet ettik. Şimdi bumerang gibi bu tablo ülkemizi vuruyor. ABD emperyalizmi ülkemize büyük tehdit!

Örneğin Avrupa Birliği dış mihrak. Çok şükür içinde değiliz. Olsaydık Yunanistan gibi Türkiye’nin ekonomik olarak çöküşü çok hızlı olacaktı. Avrupa Birliği, Avrupa sermayesinin, tekellerinin çıkarlarını savunan emperyalist bir örgüt. Gümrük Birliği’ne girdik, ülkemiz tamamen emperyalizme bağımlı hale geldi.

Örneğin Alman emperyalizmi dış mihrak! İki dünya savaşından yenilgiyle de çıksa, bugün ABD, İngiltere, Fransa ile birlikte emperyalizmin en önemli odağı. Türkiye’ye ilgisi büyük.

Örneğin…

Uzatmayalım.

Bu dış mihraklar, işbirlikçileri eliyle ülkemizde cirit atıyor.

Ancak Gezi’de yaşamını yitiren Ali İsmaillerin, Berkinlerin, Abdoların dış mihraklarla bırakın bağını hesabı vardı!

Peki bu dış mihrakların Türkiye’de uzantıları kimlerdir sizce?

NATO’ya üyeliğin devamını kim savunuyor?

Avrupa Birliği’ne üye olalım diyenler kimler?

ABD ile stratejik müttefikiz diyenler acaba nerede?

Alman şirketlerine ülkemizi açan, 3. Havalimanı hizmetlerini Alman şirketlerine pazarlayanlar uzayda mı yaşıyor?

Bir de bu dış mihrakların hükümetleri yok mu? ABD’de Cumhuriyetçi Parti, İngiltere’de Muhafazakar Parti, Almanya’da Hıristiyan Demokratlar!

Acaba bunların uluslararası alanda kurduğu siyasi birliklere Türkiye’den hangi parti üye?

Hem dış mihraklar diyecekseniz, hem de dış mihraklarla al gülüm ver gülüm!

Dış mihrak emperyalizmdir, işbirlikçileri ise sermaye sınıfı ve onun temsilcilerinden başkası değildir!

Dış mihraklara karşı mücadeleye! Vatan kurtarmak için!