Kürt ittifakından sonuç çıkmadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile seçim ittifakı görüşmeleri yürüten 5 Kürt partisinin girişimlerinden sonuç çıkmadı.

Kürt ittifakından sonuç çıkmadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile seçim ittifakı görüşmeleri yürüten 5 Kürt partisinin girişimleri sonuçsuz kaldı.

Diyarbakır’da uzun süreden bu yana birlikte hareket eden Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), AZADİ İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) başkanları bir araya gelerek ‘Kürdistan Seçim İttifakı’ kurmuştu.

İttifakı oluşturan Kürt partileri görüşmelere ilişkin bugün Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı.

Rudaw‘ın aktardığına göre, partiler adına basın açıklamasını okuyan PAK Başkanı Mustafa Özçelik, “Kürdistani Seçim İttifakı Azadi Hareketi, PAK, PDK, PDK-T, PSK olarak 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimleri için daha geniş kesimlerin ittifakını hedefleyen siyasal prensiplerini 2 Mayıs 2018 günü kamuoyuna açıklamıştı” dedi.

Siyasal prensiplerini açıkladıktan sonra HÜDA-PAR ve HDP ile kamuoyuna açıklanan bu prensipler ışığında seçim ittifakını görüşmek üzere diyaloga geçtiklerini belirten Özçelik, HÜDA-PAR’dan görüşmeler için olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. Özçelik, HDP’nin de basına yaptığı açıklamayla “Kürdistani Seçim İttifakı’nın dile getirmiş olduğu talepler, zaten programımızda olan, bizim de taleplerimizdir” dediğini ancak bu aşamada HÜDA-PAR ile bir seçim ittifakına hazır olmadığını beyan ettiğini aktardı.

Özçelik açıklamasında ayrıca, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile HDP’nin açıklanan seçim manifestosunda ‘Kürdistan’i Seçim İttifakı ile HDP arasında varılan prensiplerin yer almadığını vurguladı.