Kudüs'te ‘ABD Büyükelçiliği’ levhaları asıldı!

ABD'nin büyük tepki çeken 'büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı' kapsamında levhalar cadde ve sokaklar asıldı.

Kudüs'te ‘ABD Büyükelçiliği’ levhaları asıldı!

Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü olan ve her yıl yapılan ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde dün 2 kişi daha İsrail askerlerince katledildi. İsrail saldırganlığının en acımasız haliyle tekrar ortaya çıktığı büyük yürüyüş eylemi boyunca (30 Mart’tan beri) ölenlerin sayısı 45’e yükselirken, ABD’nin bölgedeki sorunu doruğa çıkaran İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması kararında da ilk somut adım atıldı.

İsrail yönetimi tarafından, Kudüs’e taşınması beklenen ABD Büyükelçiliği için kentteki bazı cadde ve sokaklara adres levhaları yerleştirildi.

İsrailli görevliler, Kudüs’te ABD Büyükelçiliği binasının açılacağı Ernuna Mahallesi çevresindeki cadde ve sokaklara Arapça, İngilizce ve İbranice “ABD Büyükelçiliği” yazılı adres levhaları yerleştirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat yaptığı açıklamada, devlet temsilcilerini, diplomatları ve sivil toplum kuruluşlarını ABD’nin 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı büyükelçilik açılış törenini boykot etmeye çağırdı. Ureykat, bu törene katılmanın yasa dışı bir kararın meşrulaştırılması anlamına geleceğini belirtti.

ABD Büyükelçiliğinin yeni bina inşa edilene kadar ABD’nin Kudüs’teki Başkonsolosluğunun geçici merkez olarak kullanması bekleniyor.

ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e 14 Mayıs’ta taşıma kararı almıştı. Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük tepkiyle karşılanmıştı.