Küba'da seçimler başarıyla tamamlandı

Küba, yeni Devlet Başkanlarını dahi belirlemeye olanak kılan parlamento seçimlerini tamamladı.

Küba'da seçimler başarıyla tamamlandı

Küba, yeni Devlet Başkanlarını dahi belirlemeye olanak kılan parlamento seçimlerini tamamladı.

Burjuva medyası tarafından sıklıkla diktatörlükle suçlanan, şeytanlaştırılarak anlatılan Küba’daki seçim başarıyla tamamlandı.

Ulusal Seçim Komisyonu (CEN) Pazar günü gerçekleşen genel seçimlere katılım oranının yüzde 82.9 olduğunu ilan etti. 605 sandalyeli Ulusal Meclisi’nin ve il meclis üyelerinin belirleneceği seçimlerde, Ulusal Seçim Komisyonu (CEN) Başkanı Alina Balseiro düzenlediği basın toplantısında 7,399,891 seçmenin oy kullandığını açıkladı.

Telesur’un haberine göre, oy verme işlemlerinin planlandığı halinden bir saat daha fazla uzatıldığını aktardı. Prada’nın haberine göre ise, 30,000’den fazla genç Kübalı ilk defa bu seçimlerde oy kullandı.

Gerçekleşen seçimler sonucunda Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun görevi, Halk İktidarı Ulusal Meclis tarafından belirlenecek olan yeni bir kişiye devretmesi bekleniyor. Bu görev için 57 yaşındaki Miguel Diaz-Canel’in ismi geçtiği bildiriliyor.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, konuyla ilgili Aralık ayında “Ulusal Meclis oluştuğunda, devletin başı olarak yürüttüğüm ikinci ve son dönemim sona erecek ve Küba yeni bir Devlet Başkanı’na sahip olacak” diye yorum yapmıştı.

Raul Castro, Küba Devlet Başkanlığı görevini 2018 yılında bırakacak olmasına rağmen, Küba Komünist Partisi’ndeki görevlerine 2021 yılında gerçekleşecek parti kongresine kadar aynı şekilde devam edecek.