‘Kriz kahini’ Roubini: Bitcoin insanlık tarihinin en büyük balonu

008 yılındaki kapitalizmin ekonomik krizini önceden tahmin ettiği için kimilerince “kriz kahini” olarak adlandırılan ABD’li ekonomist Nouriel Roubini Bitcoin'i yorumladı

‘Kriz kahini’ Roubini: Bitcoin insanlık tarihinin en büyük balonu

2008 yılındaki kapitalizmin ekonomik krizini önceden tahmin ettiği için kimilerince “kriz kahini” olarak adlandırılan ABD’li ekonomist Nouriel Roubini, hızlı ve kolay yoldan zengin olmayı mümkünmüş gibi gösteren Bitcoin’le ilgili açıklamalarda bulundu.

New York Üniversitesi’nde çalışan ekonomist Roubini, Bitcoin’in insanlık tarihinin en büyük balonu olduğunu ifade ederek, “bütün balonların anası” olan bu balonun da patladığını belirtti.

Aralık ayında Bitcoin’in fiyatı, 20 bin dolarlık bir sınıra çıkmış ve sonrasında ise 7 bin dolara kadar düşmüştü. Bugünlerde 8 bin dolar seviyesine çıkan Bitcoin’in görülen en yüksek seviye kaybı yüzde 60 olarak ifade ediliyor.

Sorunun sadece Bitcoin olmadığını da ifade eden ekonomist, yaklaşık 1300’den fazla kripto para birimi olduğunu ifade ederek, bunların çoğunun Bitcoin’den de kötü olduğunu belirtti.