Kral Selman Kaşıkçı suikastiyle ilgili sessizliğini bozdu

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz uzun süredir sessizliğini koruduğu Kaşıkçı suikastiyle ilgili bugün sessizliğini bozdu.

Kral Selman Kaşıkçı suikastiyle ilgili sessizliğini bozdu

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz uzun süredir sessizliğini koruduğu Kaşıkçı suikastiyle ilgili bugün sessizliğini bozdu. “Başsavcılık ve yargıçların çabaları ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanan Kral Selman çeşitli konularda da açıklamalarda bulundu.

Kral Selman krizden doğrudan bahsetmedi ancak ülkenin yargı ve savcılığını adaleti sağlarken görevlerini yerine getirdiği konusunda takdir etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın da katılımıyla bugün Suudi Arabistan Şûra Meclisi’nin yedinci döneminin üçüncü çalışma yılının açılışını yaptı. Kral Selman konuşmasında, bölgesel ve uluslararası meselelerle birlikte ülkesinin terörizm ve aşırılıkla mücadelede her zaman etkin rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

Suudi Arabistan Kralı açılış konuşmasında, “Bugün ülkenin iç ve dış politikalarını görüşmek üzere sizlerle bir araya gelmekten memnuiyet duyuyoruz. Suudi Arabistan vatandaşları ülkenin kalkınmasının temel itici gücü ve etkin aracıdır. Bu ülkenin gençleri geleceğin umudu ve başarı dayanaklarıdır. Suudi kadınları, hoşgörülü şeriat hukukuna göre tam hak sahibidir. Allah, bu ülkeyi yöntem olarak benimsediğimiz İslam Şeriatı ile destekledi. Şeriat rehberliğinde, arabuluculuk, ılımlılık ve hoşgörüyü yaymak için çalışıyoruz. Allah bizleri “Haremeyn-i Şerifeyn’e” ve misafirlerine (Mekke ve Medine) hizmet etmekle onurlandı” dedi.

“Gelecek aşamada, Suudi Arabistan’daki özel sektörü desteklemeye devam etme ve gelişimde aktif bir ortak olmasını sağlamak önceliğimizdir” diyen Kral Selman, “Şûra Meclisi olarak Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi Başkanı Veliaht Prens’e insani gücü geliştirme ve yeni neslin geleceğe hazırlanmasına odaklanma talimatı verdik. Ülkemiz, Allah’ın yardımıyla paralel olarak ilerleyen ve hedeflerine tatmin edici oranlarda ulaşan Suudi Arabistan 2030 vizyonunun plan ve programlarına uygun olarak kapsamlı bir gelişimsel süreç geçirmektedir. Devletin daha fazla iş imkânı yaratma çabalarını sizler de görüyorsunuz” dedi.

SELMAN’DAN SURİYE POLİTİKASINDA GERİ VİTES SİNYALİ

Bölgesel meselelere değinen Suudi Kral Selman, “Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı Sonuçları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2216 sayılı kararı çerçevesinde siyasi bir çözüme ulaşma konusundaki desteğimizi yineliyoruz. Irak ile aramızdaki ilişkileri güçlendirmek için atılan mütevazı adımları takdir ediyor ve çeşitli alanlarda işbirliğini ilerletmek için yürütülen çabalarının sürdürülmesini bekliyoruz. Suudi Arabistan, Suriye’yi krizden çıkaracak, terör örgütleri ve dış etkilerini ortadan kaldıracak bunlarla birlikte Suriyeli mültecilerin anavatanlarına geri dönmesine izin verecek siyasi bir çözüm çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.