Kosova Başbakanı: Türkiye'nin yaptığı hırsızlıktır

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac, 6 Türk vatandaşının MİT operasyonuyla ülkeden çıkarılmasına ilişkin tepkisini sürdürdü.

Kosova Başbakanı: Türkiye'nin yaptığı hırsızlıktır

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac, Gülen cemaati ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 6 Türk vatandaşının sınırdışı edilmesinin ardından Priştine tarafından başlatılan iç soruşturmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği öfkeli tepkiye şaşırdığını söyledi.

Türk vatandaşlarının kendi bilgisi dışında “apar-topar” sınırdışı edildiklerini kaydeden Haradinac, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Dairesi Başkanı’nın görevlerine son vermiş ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Amerika’nın Sesi Arnavutça Servisi’ne konuşan Başbakan Ramuş Haradinac, “Kimse çıkıp da Kosova’dan bu şekilde adam kaçıramaz, bu, bir çeşit hırsızlıktır.” dedi. İçişleri Bakanı ve İstihbarat Dairesi Başkanı’nın yetkilerini aştıklarını söyleyen Haradinac, “Oturma izinlerinin hızla iptal edilmesi, sınırdışı edilmelerindeki gizlilik ve benim konuyla ilgili haberdar edilmemiş olmam İçişleri Bakanı ve Kosova İstihbarat Dairesi Başkanı’nın kovulmalarına neden oldu.” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BİZİM YERİMİZE İŞİMİZİ YAPAMAZ”

Bu durumun Türkiye ile ilişkileri olumsuz etkilemesinden endişe edip-etmediği sorulduğunda Haradinac şöyle yanıt verdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kişisel olarak tanımıyorum. Ancak Türkiye ile uluslararası düzeyde AB’nin de tanıyacağı şekilde stratejik ortaklık kurmayı istiyoruz. Hiçbir konuda önyargılı olmak istemiyorum. Tekrar ediyorum, önemli olan şu; Kosova’da kimse bizim işimizi bizim yerimize yapamaz.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/30/mitin-operasyonu-sonrasi-kosovada-kriz/

http://gazetemanifesto.com/2018/03/31/kosovadan-mit-operasyonuna-sorusturma/