Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan beraat etti

Atiker Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle yargılandığı ‘FETÖ’ davasında, ilk duruşmada beraat etti.

Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan beraat etti

Atiker Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle yargılandığı ‘FETÖ’ davasında, ilk duruşmada beraat etti.

Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ​’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle yargılanan Ahmet Şan, bugün yapılan ilk duruşmaya eşi ve çocuklarıyla birlikte geldi. Şan, savunmasında ‘ByLock’ programını yüklemediğini ve daha önce verdiği ifadelerinin geçerli olduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı, telefonunda ‘Bölge imamları abileri, ablaları meydanlara inin, demokrasinin yanında olduğunuzu gösterin herkese. Kamufile edinin’ diye bir mesaj olduğunu söyledi. Şan, bunun üzerine öyle bir mesajı hatırlamadığını, bir haber sitesine ait olabileceğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Ahmet Şan’ın,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıkladığı, iradeleri dışında ‘FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ‘ByLock IP’lerine yönlendirilmiş olan, 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısı listesinde yer aldığı için beraatine karar verdi.