Komünistlerden Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıya karşı eylem

Türkiye Komünist Hareketi Suriye'ye yönelik olarak düzenlenen emperyalist saldırının ardından sokağa çıktı.

Komünistlerden Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıya karşı eylem

Türkiye Komünist Hareketi Suriye’ye yönelik olarak düzenlenen emperyalist saldırının ardından sokağa çıktı.

TKH ABD, Fransa ve İngiltere’nin başını çektiği emperyalistlerin Suriye’ye bu sabah saatlerinde başlattığı askeri operasyona karşı Beyoğlu’nda bulunan Fransa Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama öncesi “Haydut ABD Suriye’den elini çek!” manşetli Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi dağıtımı polisin engelleme girişimine rağmen gerçekleştirildi.

 

TKH’nin emperyalist saldırganlığa karşı açıklaması şu şekilde:

EMPERYALİSTLER:

YALANCISINIZ!

HAKSIZSINIZ!

HAYDUTSUNUZ!

BARBARSINIZ!

Bu sabah Birleşmiş Milletler tarafından tanınan egemen bir devlete yönelik ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen saldırının hiçbir meşruiyeti yoktur. Uluslararası hukuk, bir kez daha emperyalist devletler tarafından hiçe sayılmıştır.

Bu yapılan saldırı emperyalizmin hiçbir kural tanımadan kendi egemenliklerini ve çıkarlarını zorla ve bombalamalarla kabul ettirme anlamına gelen haydutluktan başka bir şey değildir. 

Suriye bugün cihatçı terörün yol açtığı büyük bir yıkım yaşamaktadır. Bu yıkımın aparatı olarak kullanılan cihatçı terörün ılımlısı ya da radikali bulunmamaktadır. Cihatçı terör örgütlerinin yol açtığı yıkım, katliam ve savaşın arkasında ise emperyalist devletler ile bu devletlerin işbirlikçisi bölge ülkeleri bulunmaktadır. ABD, İngiltere, Fransa bir emperyalist blok olarak Suriye’nin yıkımı ve parçalanmasının arkasındaki güç, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, BAE ile ülkemizdeki AKP iktidarı bu emperyalist planın ortakları olarak devredir. 

Bugün Suriye’ye yönelik emperyalist devletlerin saldırısının amacı bellidir: Suriye halkının cihatçı teröre karşı vermiş olduğu direnişin kazanmasını engellemektir.

Cihatçı terör örgütleri emperyalist devletler ve işbirlikçi ortakları tarafından kurulmuş, beslenmiş, yönetilmiş ve silahlandırılmıştır. Suriye’nin üzerine salınan cihatçı terörün amacı Suriye’de gerici bir rejim değişikliği gerçekleştirmek ve emperyalizm ile Siyonist İsrail yönetiminin çıkarlarına uyumlu bir rejim kurmaktı. Ancak başaramadılar.

Suriye’de yaşanan savaşın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen emperyalistler, bugün ortaya çıkan tabloya bu kez doğrudan müdahale etmek zorunda kalmışlardır. Bu tablo bir kez daha cihatçı terörün arkasındaki güçlerin emperyalistler olduğunu açık olarak göstermiştir.

Suriye’ye emperyalist saldırganlık için gündeme getirilen kimyasal silah iddiası uydurma ve yalandır. Suriye devletinin kimyasal silah kullandığına dönük yalan ve provokasyon bizzat emperyalist devletler tarafından planlanmış ve tezgahlanmıştır. Suriye’de cihatçılar tarafından kurulan paravan örgütlerle Suriye’de kimyasal silah yalanı, emperyalist saldırganlığın uydurulmuş kılıfıdır.

Daha önce Irak’ın işgalinde görülen “kimyasal silah yalanı” bir kez daha gündeme getirilmiştir.

Fırat’ın doğusunda ABD ve Fransa üsleri ile İngiliz emperyalizminin cihatçı terör içindeki uzantıları sır değildir. Bugün Suriye’ye yapılan bu saldırının bir başka boyutu da Suriye’nin emperyalistler tarafından parçalanması ve işgal edilmesidir.

Böylesi bir emperyalist plana ve tezgaha başta AKP iktidarı olmak üzere ülkemizdeki düzen güçlerinin destek vermesi bizler açısından şaşırtıcı değildir. Milli ve yerli edebiyatı yapanlar, “emperyalist oyunları bozuyoruz” diyenlerin gerçek yüzü bir kez daha görülmüştür: Emperyalizmin Suriye’yi bölme planlarına ortak olmaktadırlar.

Suriye’ye yönelik bu emperyalist saldırganlığı protesto ediyoruz.

Kimyasal silah kullanıldığı iddiası büyük bir yalandır. Kimyasal silah provokasyonunun bizzat emperyalistler ve cihatçı terör grupları tarafından yapıldığı gün gibi açıktır.

Emperyalizmin bombaları altında ülkelerini koruyan Suriye halkıyla dayanışmamızı ilan ederiz.

Emperyalizmin yalanına, hukuksuzluğuna, barbarlığına karşı emekçi halkımızı mücadeleye çağırırız.

Kahrolsun emperyalizm!

Kahrolsun gericilik!