"Kadınlar fetvalarınızdan güçlüdür!"

Komünistlerden İlerici Kadınlar mücadelesine çağrı: Kadınlar fetvalarınızdan güçlüdür!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin bir açıklama yayımladı. İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) 4 Mart 2018 Pazar günü İstanbul Beyoğlu’nda Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na düzenleyeceği yürüyüşe çağrı yapılan, “Kadınlar fetvalarınızdan güçlüdür!” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Türkiye gerici AKP iktidarı ile birlikte karanlığa sürüklenmiştir. Cumhuriyetin kazanımları tek tek rafa kaldırılırken toplumsal gericilik tırmandırılmış, şer’i uygulamalar teker teker hayatımıza girmiştir. Sömürünün derinleştiği, emekçilerin haklarının budandığı, işsizliğin kanıksandığı Yeni Türkiye “siyasal İslamcılığın” dayattığı kurallarla şekillendirilmektedir. Bu tabloda kadınlara biçilen misyon ise ya ev içi rollerine geri dönmek ve çok çocuk doğurmak ya da esnek çalışma modelleri ile ucuz iş gücü olarak sermayenin sınırsız sömürüsüne terkedilmektir. Ülkemiz karanlığa sürüklenirken kadın düşmanı politikalar ve söylemler toplumsal gericileşmenin başat unsuru haline gelmektedir.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana binlerce kadın cinayete kurban gitti. Sadece geçtiğimiz yıl 409 kadın öldürüldü. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık katlanarak arttı. Başta iktidar mensupları olmak üzere, gerici kurumlar, bu kurumların temsilcileri ve yöneticileri tarafından verilen kadın düşmanı vaazlar, şer’i anlayışla yapılan yasal düzenlemeler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sapkın fetvaları, Mahkemelerin kadına yönelik şiddet ve cinayet davalarında aldığı indirim kararları ile kadınların yaşam hakkına kasteden AKP tarafından dayatılan bir rejimle karşı karşıyayız. Ülkemiz, bu karanlık gidişten bir an önce kurtulmalı, kadınlara yönelik bu gerici dayatma derhal son bulmalıdır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, bu karanlık tabloda ilerici kadınların mücadelesinin yanındadır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla, İlerici Kadınlar Derneği tarafından 4 Mart 2018 Pazar günü İstanbul Beyoğlu’nda Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na düzenlenecek olan yürüyüşe ve basın açıklamasına tüm üye ve dostlarımızı katılmaya çağırırız.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!”