Kolombiya’da seçim bugün: Silah bırakan FARC için bir ilk

54 yıldır Kolombiya'da silahlı mücadele veren FARC ilk defa seçimlere katılıyor

Kolombiya’da seçim bugün: Silah bırakan FARC için bir ilk

Kolombiya’da seçim başladı: Silah bırakan FARC için bir ilk

54 yıldır Kolombiya’da silahlı mücadele yürüten FARC, silah bıraktıklarını açıkladıkları tarihten bu yana ilk defa seçime giriyor. FARC’ın girdiği ilk seçimlerde, aldıkları oy oranına bakılmaksızın Senato’da 5 ve Temsilciler Meclisi’nde 5 olmak üzere toplam 10 sandalye verildi.

2022 yılına kadar görev yapması planlanan Senato ve Meclis seçimleri Kolombiya’da bugün yapılmaya başlanırken, silah bırakarak legal alanda siyaset yapma kararını açıklayan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) de seçimlere Toplumun Alternatif Devrimci Gücü (FARC) adıyla katılıyor.

Ülke genelinde 11 bin 231 oy kullanma noktası oluşturulurken, seçimlerde Senato’ya 107, Temsilciler Meclisi’ne ise 171 üye belirlenecek.

Eski silahlı gerilla örgütü FARC’a ise, seçimlerde alacakları oy oranından bağımsız olarak Senato’da ve Temsilciler Meclisi’nde 5’er sandalye verilerek 10 sandalye garanti edildi.

36 milyon seçmenin oy kullanmasının beklendiği seçimlerin Kolombiya yerel saatine göre sabah 08:00’de başlayıp akşam 17:00’de bitmesi bekleniyor.