Kocaeli 41 Burda AVM'de çalışanlar isyan etti

41 Burda AVM’de çalışanlar, günde 14 saati bulan çalışma sürelerinden dolayı isyan etti. Yönetimin toplantısına katılmak isteyen işçiler engellendi.

Kocaeli 41 Burda AVM'de çalışanlar isyan etti

Kocaeli’nin yeni AVM’lerinden 41 Burda AVM’de işçiler, günde 14 saati bulan çalışma süreleri ve uygulanan mobbingten dolayı isyan etti. Yönetimin toplantısına katılmak isteyen personel, güvenlik tarafından engellendi

AVM’de işçiler haddinden fazla çalıştırılıyor. 41 Burda’nın diğer AVM’lerden 1 saat geç kapandığını belirten çalışanlar, 18 Haziran günü AVM yönetiminin toplantısına katılarak dertlerini anlatmak istemiş ancak güvenlik tarafından içeri alınmamış.

İzmit genelinde AVM’ler saat 22.00’de kapanırken 41 Burda AVM’nin kapanış saati 23.00. Uzun çalışma saatlerinden bıkan işçiler kölelik koşullarına karşı yönetime isyan etti. Kendilerine ayıracak zamanları kalmadığını ve kölelik koşullarında çalıştıklarını dile getiren işçiler tepkili.

Konuyla ilgili Kocaeli Barış Gazetesi’ne konuşan 41 Burda çalışanı, işinden olma korkusu ile isminin gizli kalmasını talep ederek şunları anlattı: “Sabah saat 09.00’da iş başı yapıyoruz ve bu saatte her şeyin bitmiş olması gerekiyor. Dükkan temizliği olsun, ürünlerin düzeni olsun. Biz hangi ara kahvaltı yapacağız? Burası önceden böyle değildi sonradan yönetim kendi kafasına göre karar alır oldu. Hiçbir mağaza yöneticisinin fikri sorulmuyor. Duruma dur demek için aramızda imza topladıki, tüm mağaza çalışanları da destek verdi. İmzalarımızı Valiliğe sunduk fakat sonuç yine olumsuz. Ben ne çocuklarıma, ne eşime vakit ayırabiliyorum. Bu kadar çalışıyorsun sonra senden verim bekliyorlar. 18 Haziran’da toplantı yapıldı AVM yönetimince, biz de girmek istedik toplantıya fakat güvenlik izin vermedi. Bizi içeriye almadılar. Sonra aramızdan sadece bir kişinin içeri girebileceği söylendi. O bir kişiyi gönderdik ancak yine bir değişiklik olmadı. Aylardır uğraşıyoruz, fakat bıraktık artık. Hiçbir şey değişmiyor.”

Kaynak: http://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/41-burdada-calisanlar-isyanda-2-h99021.html