Kızılay'a atanan İlhami Yıldırım'ı tanıyalım: Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Kızılay İstanbul İl Başkanı kardeşi İlhami Yıldırım, 2014 yılında skandal bir tweet atmış ve sonra da silmişti...

Kızılay'a atanan İlhami Yıldırım'ı tanıyalım: Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün verdiği kararla Türk Kızılayı’nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Kızılay İstanbul İl Başkanı kardeşi İlhami Yıldırım’ı kayyım olarak atadı.

Kızılay’ın başına getirilen İlhami Yıldırım, 2014 yılında Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında cemevinin bahçesinde bulunan Uğur Kurt’un vurulmasının ardından “Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!” diye tweet atmıştı.

Yıldırım Twitter’dan “Biz bu ülkeyi Molotofla, tabancayla, havai fişekle, taş, sopayla değil, NENE hatunlarla, yırtık ayakkabıyla savaşarak kurduk! Size mi vereceğiz” diye yazmış ve şöyle devam etmişti:

“Ya bu Ülke de Eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz! Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa o da şerefsizdir! Eğer arpanız fazla geldiyse o arpayı önünüzden almayı da biliriz! Arpa taşıyanları da biliriz.”