Kızılay çalışanından önemli açıklama: Resmi yetkililer açıklamıyor, ölü sayısı daha fazla

Resmi rakamlara göre 24 kişinin öldüğü, yüzü aşkın yolcunun da yaralandığı tren faciasında ölü sayısının daha fazla olduğu yönünde öne sürülüyor.

Kızılay çalışanından önemli açıklama: Resmi yetkililer açıklamıyor, ölü sayısı daha fazla

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasına ilişkin önemli iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. Faciada yaşamını yitiren ve yaralananların getirildiği Çorlu Devlet Hastanesi’nin morg yetkilisi, cenazelerin hepsinin yakınlarına teslim edildiğini bir kısmının da Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek‘in haberine göre morg yetkilisi, “kaç ölünün ailelerine, kaç ölünün adli tıpa gönderildiğini” bilmediğini söyledi.

Çorlu Devlet Hastanesi’nde bir Kızılay çalışanı da, “O gece oradaydım. Resmi yetkililer açıklamıyor ama ölü sayısı daha fazla” iddiasında bulundu.

Kazanın yaşandığı gece kurtarma çalışmalarına katılan işçilerden Refik A., “Hayatını kaybedenlerin sayısını hemen 10 olarak açıkladılar. Çok sayıda ölü var, gözlerimizle gördük. Çoğu kişi vagon demirlerinin altında ezilmişti” diye konuştu.