Kızılay Başkanı Kınık'ı Erdoğan'a şikayet ettiler

2016'dan bu yana Kızılay genel başkanlığı koltuğunda oturan Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şikayet edildi.

Kızılay Başkanı Kınık'ı Erdoğan'a şikayet ettiler

2016’dan bu yana Kızılay genel başkanlığı koltuğunda oturan Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet edildi.

2016’da genel başkanlık koltuğuna oturan Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a şikayet edildi. Dilekçede, Kızılay yönetiminin ihale ve kurban kesimlerinde usulsüzlük yaptığı, tarihi bir yalıda da izinsiz tadilat yapıldığı iddiaları gündeme getirildi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın 15 Temmuz öncesi sosyal medya hesaplarından Fethullah Gülen’i övdüğü paylaşımlar ortaya çıkmıştı. Ayrıca Kınık, Amerika’da Gülen’in dizi dibinde çektiği bir fotoğrafı paylaşarak, “Fethullah Gülen, iki saat önce, Amerika’da” paylaşımında bulunmuştu.

Kınık’ı Erdoğan’a şikayet eden kişi ise Türk Kızılayı Batman Sasom delegesi Nevzat Çelik. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği dilekçede, kurumda gerçekleştiğini iddia ettiği yolsuzluklarla ilgili bilgi verdi.

Kınık’ın cari usullere aykırı olarak kendisine 5 milyon TL, genel müdüre ise 1 milyon TL doğrudan harcama yetkisi aldığını ve bu yetkiyi olabildiğince keyfi kullanarak Kızılay’ın 200 milyon TL’sini ihalesiz, tek başına istediği gibi harcadığını iddia eden Çelik, bu keyfi harcamaların ileri gitmesi sonucu Türk Kızılayı eski Yönetim Kurulu üyesi Hamza Aydoğdu’nun 21 Ekim 2016’da ihtar çekmesinin ardından bu yetkilerin Kınık’ın elinden alındığını kaydetti.

Kerem Kınık, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun kurduğu “Yeryüzü Doktorları” adlı oluşumun eski genel başkanıydı.