Kış Olimpiyatları'nda virüs alarmı verildi

Virüsün şimdiye kadar 194 kişiyi etkilediği açıklandı.

Kış Olimpiyatları'nda virüs alarmı verildi

Güney Kore’de düzenlenen 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda, “nörovirüs” adı verilen virüsün etkisine yakalanan vaka sayısı 194’e ulaştı.

Yonhap ajansının haberine göre, virüsün görüldüğü 194 kişiden 147’sinin iyileştiğini ve karantinadan çıkarıldığını bildiren yetkililer, 47 kişinin ise karantinada tutulduğunu ifade etti.

Yetkililer, virüsün olimpiyatlarda yarışan hiçbir atlete bulaşmadığını belirtti.

Olimpiyatlar öncesinde virüsü taşıdığı endişesi bulunan bin 200 güvenlik görevlisi görevden alınırken, güvenliğin sağlanmasına  Kore Ordusunun destek verdiği kaydedildi.

Oyunların düzenlendiği her yere, kişilere ellerini yıkaması ve dezenfekte etmesi uyarısında bulunan işaretler yerleştirildi.

NÖROVİRÜS NEDİR?

Belirtileri arasında bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı bulanan Norovirüs hastalığında, bu belirtilere ateş, üşüme, titreme, baş ve kas ağrıları ile yorgunluk bulunuyor. Hastalığın aniden başlayarak hastayı yatağa düşürmesi ve 1-2 gün içinde etkisini kaybetmesi ise dikkat çekiyor.

Hastalık süresi boyunca hastaların oldukça halsiz hissetmelerine ve sürekli kusmalarına rağmen Norovirüs genelde çok ciddi sonuçlara yol açmıyor. Kısa süre içerisinde etkisini kaybeden virüsün kalıcı hasar bırakmadığı ancak hastalar, su içemedikleri için susuz kalarak hastanede bakıma ihtiyaç duyabiliyor. Bu hastalık genelde küçük çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde sıklıkla görülüyor.