Kirli propaganda devam ediyor: Bana Alabed şimdi de Turkcell reklamlarında...

Bana Alabed, şimdi de çocuk tacizi ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nı destekleyen Turkcell'in reklamında boy gösteriyor

Kirli propaganda devam ediyor: Bana Alabed şimdi de Turkcell reklamlarında...

Suriye’de meşru yönetime karşı savaşta kara propaganda amacıyla ortaya sürülen ve adını Twitter hesabından Halep ile ilgili yaptığı paylaşımlarla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olmasıyla, ABD Başkanı Donald Trump’a yazdığı mektupla duyuran Bana Alabed, şimdi de çocuk tacizi ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nı destekleyen Turkcell’in reklamında…

Emperyalistlerin hamiliğinde, Türkiye’nin de cihatçı çeteleri besleyerek bilfiil desteklediği, Suriye yönetimine karşı savaşta kirli propagandalara yıllardır tanık oluyoruz. Ancak küçük bir çocuğun bunun parçası haline getirilmesi ve ülkemizde adını Ensar Vakfı’nda yaşanan olay sonrasında vakfı destekleyerek tavrını ortaya koyan Turkcell’in “Merhaba Umut” uygulamasının reklam filminde oynatılması gerçek bir skandal. Reklam filminde “savaş mağdurlarının” en büyük sıkıntısının iletişim engeli olduğunun ifade edilmesi ise piyasacılığın kirli yüzünü bir kez daha ortaya çıkarıyor.

İşte Turkcell’in o ‘reklam’ı:

‘Bana Alabed’ projesinin Suriye’nin meşru yönetimine karşı kara propaganda savaşındaki yerini sitemizde detaylı bir şekilde ele almıştık: