Kim Jong-un: Düşmanlarımızın 10 ya da 100 yıllık yaptırımlarına rağmen bizim için yenilmez hiçbir zorluk yok

Kim Jong-un başkent Pyongyang'daki Devlet Bilim Akademisi'ni ziyaret etti.

Kim Jong-un: Düşmanlarımızın 10 ya da 100 yıllık yaptırımlarına rağmen bizim için yenilmez hiçbir zorluk yok

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) lideri Kim Jong-un başkent Pyongyang’daki Devlet Bilim Akademisi’ni ziyaret etti. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri öven KDHC lideri ‘Düşmanlarımız 10 ya da 100 yıl daha yaptırım uygulusalar da bizim için yenilmez hiçbir zorluk yok” dedi.

KDHC lideri Kim Yeni Yıl konuşmasının ardından ilk kez halka açık alanda görüntülendi.

Başkent Pyongyang’da Devlet Bilim Akademisi’ni ziyaret eden Kim ülkesinin ‘kendisine yeten ekonomisi ile teknoloji ile bilim alanındaki ilerleyişinin KDHC’yi uzun yıllar yaptırımlardan koruyacağını savundu.

Sputnik‘in KDHC resmi haber ajansı KCNA’dan aktardığına göre, Akademi’deki tarih ve bilim konulu sergi odalarını turlayan Kim buraları ‘hazine odaları’ ve ‘kendi kendine yeterliliğin ve kendi kendini geliştirmenin doğum yeri’ olarak niteledi.

Kim “Kore Devrimi’nin zaferlerinin arkasındaki sırlardan biri de zorluklara rağmen bilim ve teknolojinin gelişimine özel önem vermiş olmamızdır. Kendi kendine yeten ulusal ekonomimizin tesisi sayesinde bilim ve teknik alanındaki güçlerimiz kendi çabalarımız ve onların açık zihinleri ile eğitildi ve düşmanlarımızın 10 ya da 100 yıllık yaptırımlarına rağmen bizim için yenilmez hiçbir zorluk yok” ifadelerini kullandı.