Kiliseye inanan aileler çocuklarına "hastalıkları tedavi ettiği" için zorla çamaşır suyu içiriyor

Kilisenin 'ağartıcının neredeyse tüm hastalıkları tedavi ettiği' şekindeki gerçek dışı iddiası, umutsuz ebeveynlerin çocuklarına zorla zehirli kimyasal içirmesine yol açtı.

Kiliseye inanan aileler çocuklarına

Kilisenin ‘ağartıcının neredeyse tüm hastalıkları tedavi ettiği’ şekindeki gerçek dışı iddiası, umutsuz ebeveynlerin çocuklarına zorla zehirli kimyasal içirmesine yol açtı. Konu İngiltere’de polis soruşturması altında.

İngiltere’de otizmi ‘tedavi edeceğine’ inanarak çocuklarına çamaşır suyu ve kimyasal bir inceltici olan terebentin içiren aileler polis tarafından sorguya alındı. Ölüme yol açması muhtemel bu uygulama, ABD’de dini bir tarikat ile bağlantılı.

Bazı çocuklara ise ‘davranışsal durumlara yol açan parazitleri vücuttan attığı’ iddiasıyla çamaşır suyu lavmanı yapıldığı belirtiliyor. Kilise ve aralarında Danny Glass adında eski bir uyuşturucu bağımlısının da yer aldığı niteliksiz kişiler, çamaşır suyunun lavman olarak kullanımını teşvik ediyor.

​ENDÜSTRİYEL BİR AĞARTICI

Çocuklara verilen zehirli kimyasalın, evlerde kullanılan çamaşır suyundan çok daha ağır, endüstriyel bir ağartıcı olduğu belirtiliyor.

İngiliz tabloid gazetesi Sunday People’ın haberine göre, altı kişilik özel polis ekibi çocuklarına zorla bu kimyasalları verdiğinden şüphelenilen ailelerle ilgili ülke çapında bir soruşturma başlattı.