'Kılıçdaroğlu'nun İstanbul, Ankara ve İzmir adayları netleşti'

Hande Fırat, Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşmeyi aktardığı yazısında, CHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adayları için de edindiği kulis bilgileri aktardı.

'Kılıçdaroğlu'nun İstanbul, Ankara ve İzmir adayları netleşti'

Hande Fırat, Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşmeyi aktardığı yazısında, CHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir adayları için de edindiği kulis bilgileri aktardı.

“40 dakika boyunca İnce daha çok söz alırken, Kılıçdaroğlu daha çok dinlemeyi tercih etti. Muharrem İnce görüşmede, “Eğilim yoklama niyetindeyseniz ben İstanbul’dan adayım” derken, Kılıçdaroğlu ise “PM kararı doğrultusunda illerden bir talep gelirse bakarız” yanıtını vermekle yetindi. CHP Lideri’nin İnce’nin adaylığına sıcak bakmadığını daha evvel yazmıştım” diye görüşmeyi aktaran Fırat, kulislere dayandırdığı yazısına şöyle devam etti:

“Peki Kılıçdaroğlu’nun aklında kim var? Bu sorunun yanıtı bu hafta sonu yapılacak o kritik görüşmede gizli. CHP lideri bu hafta sonu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek. İmamoğlu’nun adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor. Görüşmenin sonucu önemli.

Gelelim Ankara’ya. Birçok iddia dile getirilse, tartışmalar olsa da edindiğim bilgiye göre CHP Lideri’nin aklında ve gönlünde Mansur Yavaş var. Kısa sürede bu konunun da netleşmesi sürpriz olmayacak.

CHP’nin kalesi İzmir adayının kim olacağı da parti içindeki en büyük soru işaretlerinden. Burada mevcut başkan Aziz Kocaoğlu etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. İzmir adayını Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu ile birlikte belirlemesi muhtemel. Kocaoğlu’nun, ismi büyükşehir için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sıcak bakmadığı, gönlündeki adayın Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur olduğu kulislere yansıyanlar arasında.”