Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'Ekmeleddin' sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halen MHP Milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu'yu 2014'te aday olarak göstermelerinin doğru olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'Ekmeleddin' sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halen MHP’de milletvekilliği yapan sağcı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 2014 yılında MHP ile birlikte ortak aday gösterilmesi kararının doğru olduğunu savundu.

2019 seçimleri öncesi CHP’nin muhtemel adayları tartışılmaya başlarken İhsanoğlu’yla ilgili eleştirilerin yeniden gündeme gelmesi sonrası Kılıçdaroğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu kararı doğruydu.” dedi. CHP lideri, İhsanoğlu’nu “Eğer İhsanoğlu seçilseydi Ortadoğu’da şu anki bataklık olmazdı.” diyerek savundu.

“AÇIKLARSAK LİME LİME EDERLER”

Cumhuriyet’ten İklim Öngel‘in haberine göre, basına kapalı yaptığı Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 2019 için cumhurbaşkanı adayını herkes açıklarken CHP’nin bu açıklamayı yapmamasının “bilinçli ve stratejik” olduğunu söyledi. “Açıklamış olsaydık lime lime ederlerdi” diyerek de, “İhsanoğlu’nu aratacak” bir aday tercih edeceklerinin sinyalini verdi.

“YÜZDE 47’Yİ AŞAMIYORLAR”

Kılıçdaroğlu, “Şu anda Tayyip Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelse de yüzde 47’yi aşamıyorlar” derken, “Yüzde 60’ı alacağız ve Erdoğan’ı seçimle oradan indireceğiz” ifadelerini kullandı.

“TUZAĞI BOZDUK”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki duruşuyla ilgili olarak da “Dokunulmazlıktaki tavır stratejik bir adımdı. CHP siyasi tuzağa çekilmek istendi, biz bu tavırla siyasi tuzağı bozduk” dedi.