Kılıçdaroğlu'ndan aydınlara: Sağ-sol yok, demokrasi var

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin çadır devleti görünümünden çıkması lazım." derken, soldaki aydınlara "Bu işin sağın solu yok" diye seslenip "birleşme" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan aydınlara: Sağ-sol yok, demokrasi var

Seçimlere “sağın dilini” kullanarak girme yönünde hazırlıklar yaptığı belirtilen CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu soldaki aydınlara “Bu işin sağın solu yok” diye seslenip “birleşme” çağrısı yaptı.

Türkiye’nin emperyalizme bağımlılığını katbekat arttıran, ülkeyi gericiliğin ve piyasacılığın çiftliği haline getirip fiilen OHAL’le yönetmeye devam eden AKP’nin sağ siyasetini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin aydınlarına sesleniyorum; bu işin sağı solu yoktur. Demokrasinin sağı solu yoktur.” diyerek tepki çekti.

14. Türkiye Eczacılık Kongresi”nde konuşan Kılıçdaroğlu’nun sözkonusu ifadeleri kullandığı konu Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkindi. CHP lideri, konuşmasının o bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Dışarıdan müdahalelere boyun eğen bir Türkiye var. Bu demokrasi adına benim ağrıma gidiyor. Merkel telefon ediyor bir gazeteciyi çıkarıyor. Üstelik o gazeteciyi bıraktığınızda bir başka mahkemenin tutuklama emri kararını da eline tutuşturuyorsunuz. Gelen özel uçakla Almanya’ya gidiyor. Trump telefon ediyor papazı rahatlıkla serbest bırakıyorsunuz. Çıkacağını bir gün önceden Amerikan yetkilileri açıklıyor. Makron telefon ediyor gazeteciyi serbest bırakıyorlar. Suudi Kralı telefon ediyor Türkiye’de cinayet işleyenler rahatlıkla ellerini kollarını sallayarak dışarıya gidiyor. Ağrıma giden bu. Demokrasi sağlıklı işleyip korku egemen olmasaydı Türkiye’nin ayağa kalkması lazımdı. Türkiye bir çadır devleti değildir. 1940, 1990’larda bırakın cinayet işlemeyi konsolosluklarda yapılan eylemeler dolayısıyla konsoloslukların etrafı çevrilmiş cinayet işleyen birisi Türkiye’de yargılanmış cinayeti özendirenler yine konsolosluğun etrafı çevrilerek teslim alınmış ondan sonra Türkiye’de yargılanıp mahkum edilmişlerdir. Amerika’da konsolos eşini arabadan attı eşi yaralandı diye konsolos yakalanıp, tutuklanır. Biz de geliyorlar cinayet işliyorlar, boğuyorlar, parçalara ayırıyorlar ellerini kollarını sallayarak yurt dışına gidiyorlar. Suudi Kralı telefon açıp teşekkür ediyor. Ne için? Çadır devleti görünümünden Türkiye’nin suretle çıkması lazım. Bu ülkenin aydınlarına sesleniyorum; bu işin sağı solu yoktur. Demokrasinin sağı solu yoktur. Kendi sorunlarımızı kendi irademizle çözmeliyiz. Bunu yapmazsak baştan kaybediyoruz. Bir sözümüz varsa o da demokrasi olmalıdır. Türkiye ve dünyadaki bütün demokratların birleşmesi lazım. Demokrasiyi ülkemize getirmeliyiz”