Kılıçdaroğlu'ndan Afrin için destek, Erdoğan'a 'kefen' taktiği

Kılıçdaroğlu, Suriye'nin Afrin kentine yapılması planlanan askeri operasyona ilişkin AKP'ye destek verirken, "Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar'' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Afrin için destek, Erdoğan'a 'kefen' taktiği

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Afrin kentine yapılması planlanan askeri operasyona ilişkin AKP’ye destek verirken, “Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar” dedi.

CHP lideri, “Eğer hava desteği almadan oraya asker sokacaksanız Sayın Erdoğan’a çağrımdır seni kefenle karşılayan arkadaşlarını önce oraya göndereceksin.” ifadelerini kullandı.

Parti Meclisi toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Hiçbir devlet kendi sınırlarında kendisine düşman olacak bir terör örgütü istemez. Her devletin terör ve terör örgütleri ile mücadelesi evrensel bir haktır. Türkiye’nin Suriye politikasının yanlışlarını çok iyi biliyoruz ama kendi sınırlarımızda terör örgütü ve onun uzantılarına destek verilmesini asla ve asla kabul etmeyiz. Kendi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak 80 milyonun ortak görevidir. Türkiye’nin başına bütün bu olayları açan da bu hükümettir. Suriye’nin iç işlerine karışmasaydık terör örgütlerine destek vermeseydik bunlar başımıza gelmezdi.

Afrin El Bab gibi değildir. El Bab’da uluslararası uzlaşma vardı. El Bab’a gittik 72 şehidimiz var. Afrin’e girmek için bağırıp çağırıyorlar önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız. Gerek Akar’ın gerek Fidan’ın çabaları kayda değerdir. Yeri zamanı gelince eleştiririz ama çabaları kayda değerdir. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Eğer hava desteği almadan oraya asker sokacaksanız Sayın Erdoğan’a çağrımdır seni kefenle karşılayan arkadaşlarını önce oraya göndereceksin. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme. Diplomasi sonuna kadar zorlanırsa hava desteği de sağlanırsa sorun büyük ölçüde aşılabilir.