Kılıçdaroğlu kendini ateşe veren işçiye böyle seslendi: Git sarayın önünde yaksana kendini

Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Kongresi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu kendini ateşe veren işçiye böyle seslendi: Git sarayın önünde yaksana kendini

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul İl Kongresi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, dün TBMM önünde geçinemediği için bedenini ateşe veren işçiye “Neden meclise geldin. Zaten meclisin fonksiyonu büyük ölçüde bitti. Git sarayın önünde yaksana kendini. ” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’na değindi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kongrede bir eksiğimiz var. Hapishanede bir milletvekili arkadaşımız var. Bir esir, bir tutsak var. Hiçbir suçu olmamasına rağmen hapishanede olması hukuk sistemin bir ayıbıdır ve hukukun siyasallaşmasıdır. Bu bağlamda Enis Berberoğlu başta olmak üzere hiçbir milletvekilimizin hapiste olmasını istemiyoruz. Onları hapishaneye koyan yargı sistemini de kınıyoruz” dedi.

“İSTANBUL’U, İSTANBUL’A İHANET EDENLERE BIRAKMAYACAĞIZ”

“Herkes özellikle İstanbullu kardeşlerim şunu çok iyi bilsinler” diyen Kılıçdaroğlu, “2019 geliyor. Referandumda hangi sonucu elde ettiysek İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde daha büyük çoğunlukla aynı sonucu elde edeceğiz. İstanbul’u, İstanbul’a ihanet edenlere bırakmayacağız” diye konuştu.

KENDİNİ ATEŞE VEREN İŞÇİYE: SARAY’IN ÖNÜNDE YAKSANA KENDİNİ

TBMM önünde yaşanan olaya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Dün TBMM’de bir kişi üzerine gazyağı döktü ve kendisini ateşe verdi. Niye? Geçinemiyor. 21. yüzyıl Türkiyesi’nden bahsediyoruz. Size büyümenin yüzde 11 olduğu Türkiye’den söz ediyoruz.  Gazetelere baktım. 1 sayfada bile yer almadı. Neden? Korkudan, baskıdan. Bunu yaparsak saraydaki zat üzülür mü. O işçi kardeşime söyleyeyim. Neden meclise geldin. Zaten meclisin fonksiyonu büyük ölçüde bitti. Git sarayın önünde yaksana kendini. Belki alevini görür ve şöyle yorum yapar; Beni çok seviyor kendisini ateşe verdi” şeklinde konuştu.

“YARGITAY’I DA DANIŞTAY’I DA ANAYASA MAHKEMESİ’Nİ DE KAPAT”

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu gazeteciler ile ilgili verdiği karar sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına da değindi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Yıldırım son Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili diyor ki ilk mahkemenin kararı geçerlidir. Dosya oradadır. İlk hüküm geçerliyse Yargıtay’ı da Danıştay’ı da Anayasa Mahkemesi’ni de kapat. AİHM’den de çık. Hakimleri saraya taşı. Talimat versin karar versin. O zaman niye bu kadar mahkeme kuruyorsunuz. Adaleti sağlamak sizin görevinizdir.” diye konuştu.