Kılıçdaroğlu: Türkçe ezanı beraber kaldırdık, ezan Arapça okunur

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 'Türkçe ezan' istediği sözleri nedeniyle disipline sevk edilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ezan Arapça okunur" açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu: Türkçe ezanı beraber kaldırdık, ezan Arapça okunur

Okullarda ‘Öğrenci Andı’nın geri getirilmesine yönelik yargı kararı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın “Bu metin ezanı Türkçe okumak isteyenlerin eseridir.” demesi üzerine başlayan ‘Türkçe ezan’ tartışmasına CHP’den de katılım olmuş ve bir TV programında bu uygulamanın geri gelmesini savunan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz disipline sevkedilmişti.

Yılmaz’ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine talebine ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız. CHP’de olduğunuz sürece CHP’nin politikalarına göre hareket etmek durumundasınız” dedi.

“1950’DE OLUMLU OY VERDİK”

Kılıçdaroğlu, “CHP olarak bu tür konuların tartışılmasında hassasız. Ne ben ne de arkadaşlarım bunu doğru bulmaz. Halkın bu kadar sorunu varken ezan tartışmasının açılmasını ise hiç doğru bulmam. Ki şunu da unutmamak gerekir, 16 Nisan 1950 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen ezanın Arapça okunabilmesine ilişkin yasa teklifine CHP grubu olumlu oy vermiştir. Sizin gazetenizin o dönemdeki başlığı da şöyleydi: ‘CHP de müzakerenin başlangıcında bu karara muhalif olmadığını bildirdi.’” diye konuştu.