Kılıçdaroğlu: Önce hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ittifak politikasını "Önce yıllar yılı AK Parti'ye oy verip hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız" diyerek açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Önce hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız

Yerel seçimlere “sağın dili”yle konuşan bir stratejiyle hazırlık yapan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ittifak politikasını da “Önce yıllar yılı AK Parti’ye oy verip hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız” diyerek açıkladı.

Belediye başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Büyükşehir belediye başkanları görevlerinden istifa etmek zorunda kaldı. Kusurları varsa yargıya çıkarırsın. Ne diyor Erdoğan; ‘Ya istifa et ya da bedeli ağır olacak.’ Biz gayet net söylüyoruz, bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Biz halka veririz hesabı. Zorla istifa ettirilenlerin torunlarına anlatacakları hiçbir hikaye yoktur. Bir kişinin arzusu üzerine istifa ediyorlarsa orada demokrasi yok demektir. Ne var bu istifanın arkasında? Bugüne kadar ortaya çıkmadı ama çıkaracağız” dedi.

Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduklarını söyleyen CHP lideri “Bütün belediye başkanları bizim onurumuz. Önümüzdeki süreçte Balıkesir, Denizli, Uşak, Mersin, Adana, Antalya, Bursa, Ankara ve İstanbul’u alacağız” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde ittifak konusunda şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerde ittifak yapacak mıyız? Sandıkta ittifak yapacağız. Sandıkta mutabakatı sağlayacağız. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Biz kiminle ittifak yapacağız? Önce yıllar yılı AK Parti’ye oy verip hayal kırıklığına uğrayan AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız. Gelin görün belediye hizmetleri nasıl veriliyormuş.”