Kılıçdaroğlu İslam Eserleri Müzesi’nin açılışında: İslam dünyasında huzur olmalıdır

"Eğer bir kişi kalkıp da Peygamberimizin hayatını okursa O'nun ne kadar mütevazi yaşadığını görürsünüz. Niye biz böyle malın mülkün kölesi olalım. Çocuklar aç yatağa girerken benim Saray'da yatağa huzurla nasıl girerim."

Kılıçdaroğlu İslam Eserleri Müzesi’nin açılışında: İslam dünyasında huzur olmalıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Çat Belediyesi İslam Eserleri Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, Erzurum’da İslam Eserleri Müzesi açılışında şöyle konuştu:

“Haksızlığın karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İslam dünyasında barış İslam dünyasında huzur olmalıdır.”

“Adaletin olmadığı bir devlet ayakta duramaz.”

“Biz belediye başkanlarımızdan iki şey istiyoruz. Bir, seçildiğin andan itibaren kimseyi ötekileştirmeyeceksin. İkinci kuralımız da var. Kazandığı andan itibaren bir bütçesi var. Bu parayı kul hakkını gözeterek kullanması lazım. Ben parayı nereye ne kadar harcadı göstermesi lazım. Biz harama karşıyız. İsrafa karşı dururuz.”

“Seçildiğin andan itibaren sana oy versin ya da vermesin kimseyi ötekileştirmeyeceksin, eşit hizmet edeceksin, yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksın. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, insanın onurunu koruyacaksın. İster İzmir, ister Çat, birinci kuralımız budur. www.gazetemanifesto.com

İkinci kuralımız şu: Belediye başkanımız kazandığı andan itibaren bir parası vardır. Bu parayı nereye harcadığını göstermesi lazımdır. Biz harama, israfa karşıyız.”

“Biz herkesin inancına saygılıyız. Kula kulluk yapmak günahtır. Herkesin inancı kendisinedir. Herkesin ayağının tozu oluruz. Çünkü biz halka hizmet etmeye söz verdik. Yani biz hakka hizmet etmeye söz verdik. Haram parada gözümüz yoktur bizim. Hesabını namusuyla veririz. Belediye başkanlarından da bunu bekleriz.”

“Eğer bir kişi kalkıp da Peygamberimizin hayatını okursa O’nun ne kadar mütevazi yaşadığını görürsünüz. Niye biz böyle malın mülkün kölesi olalım. Çocuklar aç yatağa girerken benim Saray’da yatağa huzurla nasıl girerim. Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil, halkı soymak için değil. Hep beraber hep birlikte namuslu siyaset yapmaya söz verdik.”

“Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve namuslu insanlardan, düzgün insanlardan yana oy kullanın benim sizden istediğim odur.”

“Çat belediye başkanına da ondan söyledim. 2014’te belediyeyi aldığında 3 milyon borcu vardı belediyenin. Şimdi yok. Ve bu hizmetleri yapıyor. Para her yerde yeter. Yeter ki parayı namusunuzla kullanacaksınız.”