Kılıçdaroğlu Godot'yu bekliyor: Saray'da cemaatler için bize söz verdiler

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan sonra Saray'da gerçekleşen zirvede Sağlık Bakanlığı'ndaki 'Menzil' yapılanmasından şikayet edince, izin verilmeyeceği üzerine 'söz' almış.

Kılıçdaroğlu Godot'yu bekliyor: Saray'da cemaatler için bize söz verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Saray’a yaptığı ziyarette Erdoğan’a Sağlık Bakanlığında oluşan Menzil cemaati yapılanmasını ‘şikayet’ ettiği öğrenildi.

Posta yazarı Nedim Şener, geçtiğimiz gün, “İslam dinini çıkar için kullanan cemaat ve tarikatları” konu alan yazısı üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan telefon aldığını açıkladı.

“BEKLİYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun kendisine bu konuda bazı görüşlerini aktardığını belirten Şener, CHP liderinin “Cumhurbaşkanlığı sarayına gittiğimizde FETÖ gibi yapıların devlet içinde yer bulduğunu söyledim. Hatta Sağlık Bakanlığı’nda Menzil grubunun örgütlendiğini örnek olarak vermiştim. Bize orada, devlet içinde hiç bir yapılanmaya izin verilmeyeceği sözü verildi. Onu da bekliyoruz” dediğini yazdı.

Ancak AKP’nin izin vermemek şöyle dursun, darbe girişiminden sonra da laikliğe açıkça aykırılık teşkil etmesine rağmen diğer tüm dini yapılanmalar gibi Menzil cemaati için de kamu olanaklarını seferber etmeye ve tüm faaliyetlerini desteklemeye devam ettiği biliniyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/09/04/saglik-bakanliginda-nobet-degisimi-fetoculer-gitti-menzilciler-geldi/

http://gazetemanifesto.com/2017/07/31/suleymancilar-menzilciler-ismailagacilar-nurcular-naksibendiler-fetonun-yurtlari-digerlerine-dagitildi/

http://gazetemanifesto.com/2017/07/20/ayni-menzile-yuruyus-devam-ediyor-harbiyeye-ogrenci-alimlarinda-skandal-sorusturmalar/