Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün 1 numaralı sanığı Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'nün siyasi ayağının 1 numarası Cumhurbaşkanlığını işgal eden zattır" dedi.

Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün 1 numaralı sanığı Erdoğan'dır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen cemaatine yönelik ‘FETÖ’ soruşturmasında örgütün siyasi ayağının ortaya çıkmadığını söyleyerek “Buradan ilk kez açıklıyorum. FETÖ’nün bir numaralı sanığı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır!” dedi.

CHP Grup Toplantısı’nda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grubun Afrin’in alınması sonrası lokum dağıtmasına “Başımızın üzerinde yeri var” diyerek destek verirken “Lokum dağıtanlara müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

BOĞAZİÇİ’NDEKİ GÖZALTILAR: AÇIK AÇIK SÖYLE

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci Afrin için lokum dağıtıyor, başımızın üzerinde yeri var. Üniversiteler bilgi yuvalarıdır ama üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz üniversite bilgi üretmez. Lokum dağıtanlara müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz. Burada yapılacak iş üniversite yönetimidir. Olaya müdahale eder. Koltukta oturan zat doğrudan müdahale ediyor. Sizi üniversitede okutmayacağım diyor. Sen kimsin ya. Kimsin de okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı? Anayasa madde 42., “Kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz”. Beyefendi benim aynayasa diyor. Kulağından tutacak mı? Bu ülkenin kadınları 2019’da seni kulağından tutup aşağı indirecekler. Devletin tepesinden üniversiteler dizayn edilmez. Pinochet, Hitler, Mussolini yapıyordu. Özendiysen o ayrı bir şey çık açık açık söyle.

TUTUKLAMALAR: HANGİ GEREKÇEYLE

Kaptan gemiyi en son terk edermiş bu iş hukuk, vicdan, adalet meselesi. Adaleti çürütürseniz devleti çürütürsünüz. Mehmet Altan, AYM ve AİHM karar verdi, hala tutuklu. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. AYM kararı var. Ali Bulaç 600 gündür, Osman Kavala 5 aydır tutuklu. Celalettin Can, akil adam diye seçtiler, o da içeride. Ömer Gergerlioğlu, KHK ile attılar, emekli aylığı var. ‘Parayı vermem’ diyor. Enis Berberoğlu ve milletvekilleri hapiste hesabını veremiyorlar. Milletvekilleri hangi gerekçeyle hapiste. Onlar da hapiste. 20 Temmuz sivil darbesi sonucunda ortaya çıkan tablo bu. İşsizlik OHAL ile artıyor.

DOLARDAKİ ARTIŞ: TIK YOK

Dolar almış başını gidiyor, hükümetten tık yok. Dolarla milletin ne işi var diye arada bir konuşuyorlar. Bir kuruş artışın faturası 4 milyar 400 milyon lira. Bu para ile ne yapılırdı. 517 okul yapılırdı. Onlarca öğretmen atanırdı. Çocuklarımız daha güzel eğitim görürdü ama parayı tefecilere veriyorlar. Tefecilere teslim olandan bu memlekete hayır gelmez.

Sen kendi ülkenin parasına güvenmiyorsun. Köprü geçişi dolar endeksli. Gübre ham maddesi dolarla, yurt dışından borç alırsın dolarla. Saman ithal edersin dolarla, mercimek, nohut ithal edersin dolarla.

‘FETÖ’ SORUŞTURMALARI: 1 NUMARA ERDOĞAN

Askeriyedeki FETÖ’cüleri temizledik, milli eğitimdeki FETÖ’cüleri temizledik, yargıdaki FETÖ’cüleri de temizledik, o zaman OHAL niye var? FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL’i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Ne istedin de vermedik diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör her şeyi verdin. Toprak verdin, üniversite verdin. Siyasi ayağı sensin arkadaş. Biz FETÖ ile mücadele ederken her türlü baskı ile karşılaştık. Belediye başkanlarımız hapse atıldı, belediyelerimiz basıldı. FETÖ’nün izlediği yöntemin aynısını, vakıf, üniversiteler bunların da var. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazın biri düştü, diğeri tel üstünde oynuyor. 2019’da bu ülkenin kadınları seni oradan indirecek.