Kılıçdaroğlu: Diyanet İşleri bizim gözbebeğimizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı bizim en gözde kurumlarımızdan birisidir, gözbebeğimizdir." dedi.

Kılıçdaroğlu: Diyanet İşleri bizim gözbebeğimizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu’na 10 Kasım öncesi ziyarette bulunan Diyanet İşleri Başkanı’na tepki gösterirken, Diyanet İşleri’ni övüp “gözbebeğimizdir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Mevcut Diyanet İşleri Başkanı inanç ve siyaseti bir araya getiriyor. Bir vatan hainini gitti yerinde ziyaret etti, vatan haini! Diyanet İşleri Başkanlığı bizim en gözde kurumlarımızdan birisidir, gözbebeğimizdir.

Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan’ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. Gidip ‘Erdoğan’a düşüncelerimi aktarıyorum’ diyor. ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ne taraftarım, ABD ne alacaksa alsın bana hilafeti versin’ diyor. Buna vatan haini denmezse ne denir?”

“PARASI OLANA DERHAL TAKİPSİZLİK”

Parası olanlar, siyasi arkası olanlar hapisanenin önünden bile geçmiyor, derhal takipsizlik kararı veriyor. Garipler içeride, fakir fukara içeride, akademisyen içeride. Diğerlerinin tamamı dışarıda, en son parası bol FETÖ’nün elebaşı biri vardı. Savcı takipsizlik kararı verdi. Niçin parası var, niçin dayısı var diye. Adaleti bunlar dağıtamazlar.