Kılıçdaroğlu da koroya katıldı: Allah askerlerimizin yardımcısı olsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu zamana kadar eleştirdiği Afrin harekatı hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu da koroya katıldı: Allah askerlerimizin yardımcısı olsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nın Afrin’de düzenlediği askeri harekata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, “Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize şimdilik sadece şu dileklerimiz iletiyoruz. Allah onların yardımcısı olsun” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’da yaptığı konuşmasında, “Komşularımızda birlikte barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Hiç bir annenin acı çekmesini istemeyiz. Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize şimdilik sadece şu dileklerimizi iletiyoruz. Allah onların yardımcıları olsun” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha öncesinde konuyla ilgili yaptığı bir konuşmasında, TSK’nın olası Afrin harekatını eleştirerek şunları söylemişti:

“Afrin El Bab gibi değildir. El Bab’da uluslararası uzlaşma vardı. Amerika’nın da Rusya’nın da Suriye’nin de kabulü vardı. 72 şehidiğimiz vardı. Önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız. Gerek Akar’ın gerek Fidan’ın çabaları kayda değerdir. Diplomasi sonuna kadar zorlanmalı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar. Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme.”