Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün 'ortak adaylığı' hakkında ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP, SP ve İP'in ‘çatı aday’ı olacağı yönündeki nisan ayındaki tartışmalarla ilgili ilk kez konuştu

Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün 'ortak adaylığı' hakkında ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP, SP ve İP’in ‘çatı aday’ı olacağı yönündeki nisan ayındaki tartışmalarla ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu “Bir görüşmem yok. Gazetelerden haberleri okudum.” dedi.

Number One Türk ve Number One FM ortak yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AKP cephesinden gelen “Kılıçdaroğlu parti liderliğindeki rakibi İnce’yi harcamak için cumhurbaşkanı adayı yaptı” yönündeki yorumlara ilişkin ise “Parti içi politikada benim rakibimdi. Oturduk, yarıştık ama onu yine listenin başına koydum, seçilmesi için her türlü çabayı ben de harcadım. Onu harcamak değil, tam tersine kazanmak için her türlü çabayı gösterdim. Partimiz açısından da son derece değerli.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Gül konusunda ise “Bizim bu konuda, CHP olarak benim bu konuda sayın Abdullah Gül ile yapılmış bir görüşmem yok. Ben de belki pek çok siyasi gibi gazetelerden haberleri okudum. Sayın Abdullah Gül, cumhurbaşkanı olduktan sonra tarafsızlığını koruyan cumhurbaşkanlarından birisidir. Ayrıldıktan sonra da hiçbir partiye üye olmadı. Tarafsızlığını korudu, verdiği sözün gereği olarak. Kendisine saygı duyuyoruz.” dedi.