KHK ile işten attılar, "Gel bize çalış" dediler: Gerekirse silahla geliriz!

AKP Yenişehir İlçe Teşkilatı KHK ile işten atılan Erdal Bozkurt’u arayıp seçimde kendileri için çalışma yürütmesini istedi, bununla yetinmeyerek gerekirse silahla gelebileceklerini söyledi.

KHK ile işten attılar,

Diyarbakır’da 17 Ekim 2017’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı Erdal Bozkurt, AKP Yenişehir ilçe teşkilatından bazı kişililerin kendini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, Yenişehir ilçesine bağlı Alangul köyünde yaşadığını belirten Bozkurt, dün kendisinin AKP Yenişehir ilçe teşkilatından olduğunu belirten bir kişinin kendisini aradığını ve görüşmek istediklerini söyledi.

‘KENDİLERİNE ÇALIŞMAMI İSTEDİLER’

Telefondaki kişilerin kendisine AKP Yenişehir ilçe binasını tarif ettiğini ve kendisinin de oraya gittiğini ifade eden Bozkurt, sonraki süreci şöyle dile getirdi: “Ne söyleyeceklerini sorduğumda telefon üzeri olmaz buraya gel dediler. O yüzden gittim. Kendisini AKP Yenişehir Gençlik kadrosu olarak tanıtan bir erkek ve 3 kadın benimle görüştü. Bana köydeki siyasi atmosferi sordular. Ben de insanların mağduriyetlerini dile getirdim. Bana kime oy vereceğimi sordular, kendi halkıma oy vereceğimi söyledim. ‘KHK ile beni işten atanlara oy vermeyeceğim’ dedim. Bana köye geleceklerini ve kendilerine yardım etmemi istediler. Resmen beni işten çıkaran AKP seçimde benim onlara çalışmamı istedi.”

“SİLAHLA GELİRİZ”

Buna karşılık kendisinin bu isteği kabul etmediğini, köylülerin de AKP’ye tepkili olduğunu söylediğini belirten Bozkurt, “Bunun üzerine sinirlenerek ‘gerekirse silahla geliriz’ dedi ve ayağa kalktı. Oradaki diğer kadınlar araya girmeseydi bana saldırmayı düşünüyordu.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 20 epilepsi hastası olduğunu vurgulayan Bozkurt, kendisinden başka insanların da arandığını ifade etti.