KHK ile ihraç edilen doktorlara ilişkin yeni gelişme: AKP geri adım attı

AKP tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanmayan doktorların çalışmasını engelleyen madde geri çekildi.

KHK ile ihraç edilen doktorlara ilişkin yeni gelişme: AKP geri adım attı

AKP tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifi ile KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanmayan doktorların çalışmasını engelleyen madde geri çekildi.

AKP ve MHP tarafından desteklenen Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde KHK’lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5. maddenin geri çekildiği ve KHK’lı doktorların SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecekleri açıklandı. Ancak güvenlik soruşturması nedeniyle atanmayan doktorlar mesleklerini yapabilmek için yüklü miktarda tazminat ödeyecek.

Kanun teklifi maddesinin geri çekildiğini CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “KHK’lı hekimler SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek, raporları da geçerli olacak. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler 450 gün bekleyecek ya da pratisyen hekimler 75.000, uzman hekimler 120.000 TL tazminat ödeyerek özelde işe başlayabilecek” sözleriyle duyurdu.