KHK direnişçilerine haksız gözaltılar devam ediyor

Bakırköy ve Kadıköy'de direnen kamu emekçilerine yapılan gözaltılar serbest bırakılmazken, polis kamu emekçisini daha gözaltına aldı.

KHK direnişçilerine haksız gözaltılar devam ediyor

İstanbul Kadıköy’de kamu emekçilerinin işlerine geri dönme talebiyle sürdürdüğü KHK direnişine 4 Haziran Pazartesi günü polis müdahale etmiş, 7 emekçi gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili Manifesto’ya konuşan emekçilerin avukatlarından Fulya Durak, haksız gözaltıların sürdürüldüğünü belirterek, ‘evraklar yetiştirelemedi’ bahanesiyle emekçilerin gözaltında tutulduğunu söyledi.

POLİS YİNE SALDIRDI

4 Haziran’da gözaltına alınan kamu emekçileri hala gözaltında tutulurken, bugün de direnişi sürdüren emekçilere polis saldırdı.

Kadıköy Altıyol’da toplanan kamu emekçileri, polisin saldırısına uğradı. Polisin “eylemin kanunsuz olduğu” yönündeki anonslarına karşı kamu emekçileri “İşimizi geri alacağız”!” sloganıyla karşılık verdi. Ardından gerçekleşen polis saldırısında Sema Uçar, Mehmet Sarı ve Ali Haydar Kuşçu gözaltına alındı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki eylem de polis tarafından engellenmek istendi. Açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler, kaymakamlığın “seçim gerekçesiyle ikinci bir duyuruya kadar Bakırköy ilçe sınırlarında seçim dışındaki eylem ve etkinliklerin yasaklandığına” ilişkin kararını tebliğ etti. Ardından 3 kişilik bir heyet görüşme için kaymakamlığa gitti.

http://gazetemanifesto.com/2018/06/04/video-kadikoyde-kamu-emekcilerine-polis-mudahalesi-cok-sayida-gozalti-var/

http://gazetemanifesto.com/2018/06/04/turkiye-komunist-hareketinden-aciklama-gozaltina-alinan-kamu-emekcileri-derhal-serbest-birakilsin/