Kendini yakan işçi: İşçi dünyası bir ayağa kalksa tüm sorunları çözülür

Geçinemediği için kendini Meclis önünde yakan İşçi Sıtkı Aydın, 'İşçi dünyası bir ayağa kalksa tüm sorunları çözülür' dedi.

Kendini yakan işçi: İşçi dünyası bir ayağa kalksa tüm sorunları çözülür

Geçinemediği için kendini Meclis önünde yakan İşçi Sıtkı Aydın, ‘İşçi dünyası bir ayağa kalksa tüm sorunları çözülür’ dedi.

Meclis önünde 13 Ocak günü geçinemediği için kendini yakan İşçi Sıtkı Aydın, MA’ya konuştu. Türkiye’deki işçilerin durumunu, “Ben bugüne kadar binlerce ev yaptım ama bir evim dahi olmadı” ifadesiyle anlatan Aydın, “İşçiler çalıştıkları halde haklarını alamıyor. Ya da iki üç ay gecikmeli olarak ücretlerini alabiliyorlar. İşçi dünyası bir ayağa kalksa, tüm sorunları çözülür” dedi.

Kendisini yakması ardından tedavisi için kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesinde kendisini ziyaret eden Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu’ya işçilerin sorunlarını aktardığını söyleyen Aydın, şöyle devam etti: “Ben çalışma bakanına işçilerin durumuna bir çare bulmalarını söyledim. İşverenlerin zamanında işçilerin paralarını yatırmadıklarını, böylece işçilerin mağdur edildiğini aktardım. Kiralarımızı ve ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımızı söyledim. Yani Çalışma Bakanına işçi sorunlarını anlattım, bir şey diyemedi.”

Hastaneden taburcu olduktan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Gebze’de bulunan Güzeller Sanayi Sitesi’nde fidecilik işinde çalışmaya başladığını söyleyen Aydın, kendisine verilen 2 bin liralık ücretle geçinemediğini ve mağduriyetinin giderilmediğini aktardı. Aydın, şunları söyledi: “Bu zamanda 2 bin lira ile kim geçinebilir. Zaten kiralar bin liradan aşağı değil. Bu para ile yaşamam için gecekondu, derme çatma bir evde yaşamalıyım.  Onun dışında bu para yetmiyor. Yine Sinpaş Altınoran, taşeron firmasına 5 yıl önce açtığım dava hâlâ sonuçlanmadı.”