'Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül ile görüştü'

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü açıkladı.

'Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül ile görüştü'

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü açıkladı. Selvi, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu görüşmeyi doğruladığını belirtti.

CNN Türk’te yayınlanan ‘Gece Görüşü’ programına katılan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaklaşık 3 hafta önce 2.5 saat süren yüz yüze bir görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

‘Temel Karamollaoğlu da Gül ile görüştü’

Selvi, Abdullah Gül’ün ayrıca ekim ayında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştüğünü açıkladı.

Abdülkadir Selvi’nin Kılıçdaroğlu – Abdullah Gül görüşmesine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

”Aslında sadece bir görüşme değil, Sayın Kılıçdaroğlu ile kasım ayında yaptığı görüşme var Sayın Abdullah Gül’ün. Daha önce de Ekim ayında da Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı bir görüşme var Abdullah Gül ile. Ben onu hem Abdullah Gül kanadına, hem de Karamollaoğlu’nun bizzat kendisin sormuştum. Burada paylaşabiliriz. Sayın Kılıçdaroğlu ‘güncel siyasete girmedik, dış politika ağırlıklı olarak görüştük. Dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdik. Demokratik hukuk devleti ve ekonomiyi konuştuk, ancak güncel siyasete girmedik. Yani bir ittifak kurulmasına yönelik bir görüşme gerçekleştirmedik’ diye açıkladı.

Sayın Temel Karamollaoğlu’nun Gül ile olan görüşmesi ise ekim ayında Karamollaoğlu’nun talebi üzerine gerçekleşiyor, kendisi onu söyledi. Karamollaoğlu ’24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını konuştuk, ufuk turu yaptık. Görüşmede biz iki kişiydik, Sayın Gül’ün yanında da birisi vardı. Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik, gerek olursa da yeniden bir görüşme yapabiliriz, Abdullah Bey bizim eski dava arkadaşımız’ açıklamasını yaptı”