KDHC nükleer deneme tesisini kapatıyor

Güney Kore, KDHC'nin nükleer deneme tesisini Mayıs ayında ABD ve Güney Koreli bağımsız gözlemcilerin de katılımıyla kapatılacağını açıkladı.

KDHC nükleer deneme tesisini kapatıyor

Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırma kararı alınan zirve sonrası, Güney Kore Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un’un nükleer deneme tesisini Mayıs ayında kapatmayı vadettiğini açıkladı. Uluslararası gözlemciler ve gazeteciler de kapanışa davet edilecek.

Güney Kore, KDHC’nin nükleer deneme tesisini Mayıs ayında ABD ve Güney Koreli bağımsız gözlemcilerin de katılımıyla kapatılacağını açıkladı.

Cuma günü KDHC lideri Kim Jong-un ile Güney Kore lideri Moon Jae-in, Kore Yarımadası’nı nükleer silahlardan arındırma kararıyla bir ortak deklarasyon imzalamıştı.

Güney Kore Başkanlık Sözcüsü Yoon Young-chan, önümüzdeki sürece ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Kim Jong-un, zirve sonrası tesisin önümüzdeki ay kapatılması için hazırlıkları başlatmayı teklif etti. KDHC’nin Güney Kore ile 1.5 saatlik farkı yok etmek için zaman dilimini değiştirmeyi de kabul ettiği belirtildi.