KCK kaçırılan MİT'çileri açıkladı

KCK, PKK'nin elinde olduğu öne sürülen '2 üst düzey MİT yöneticisi'ne ilişkin bilgi ve belgeleri açıkladı.

KCK kaçırılan MİT'çileri açıkladı

KCK, PKK’nin elinde olduğu öne sürülen ‘2 üst düzey MİT yöneticisi’ne ilişkin bilgi ve belgeleri açıkladı. Açıklamada, Paris cinayetini planladığı iddia edilen MİT’çinin kimliği hakkında da bilgi verildi.

Ağustos ayında PKK tarafından kaçırılan MİT mensupları için AKP’den ilk açıklama Eylül ayında gelmiş ve olay doğrulanmıştı. Olayla ilgili o tarihten bu yana sessizlik sürerken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, konuyu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında tekrar gündeme getirmiş ancak bir yanıt alamamıştı.

Bugün KCK’nin yaptığı açıklamada kaçırılan MİT’çilerin Aydın Günel ve Erhan Pekçetin olduğu ileri sürüldü. KCK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ele geçirilen MİT üst düzey yöneticileri 20 yıldır Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli yerlerinde önemli görevler yapan ve daha sonra MİT merkezinde görevlendirilen Erhan Pekçetin ve Aydın Günel’dir. Erhan Pekçetin, MİT’in en stratejik dairesi olan yurtiçi etnik bölücü faaliyetler başkanı, Aydın Günel ise içeride ve dışarıda MİT İnsan Kaynakları Yöneticisidir. Bunlar MİT merkezinde çalıştıkları ve önemli sorumluluk üstlendikleri için ve diğer dairelerle sıkı ilişki içinde olduklarından MİT’in bütün çalışmalarından ve yaptığı operasyonlardan doğrudan ya da dolaylı bilgi sahibidirler.”